Takip Et

SON DAKİKA

Öğretmenler Günü, Didim'de kutlandı

24 Kasım 2016, Perşembe 18:06

     


Didim'de 24 Kasım Öğretmenler Günü kutlamaları, Didim Ticaret Odası Aytaç-Nurullah Kocabıyık Kültür Merkezi'nde sürdürüldü.

 (FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

Didim Zeynep-Mehmet Dönmez Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nin hazırladığı kutlama programı, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yapan Didim İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Turan Kaya, öğretmen olmanın bir sevda olduğunu anlatarak, "Bir damla suya hasret bir çöl susuzu gibi bilgi bekleyen, aydınlığa susamış, annelerini bekleyen kuş yavruları gibi ağzınıza akan binlerce, on binlerce çocuğa beyninizi, bedeninizi açmak neyin karşılığıdır? Bir tek kelime ile anlatabilirsiniz bütün bunları, o da öğretmen. Öğretmen olmak, aç kalmayı, açıkta kalmayı, iklimlerin değişkenliğini, mevsimlerin zorluğunu unutmaktır. Sınıfa girdiğiniz anda sorunlar, dertler, acılar, hüzünler yok olur. Çünkü sizi bekleyen, ağzınızdan çıkacak sözcüklere bakan çocuklarınız vardır. Öğretmen olmak bir yürek işidir çünkü beyninizle yüreğinizi birleştiren bir köprüdür" dedi.

BELGELERİ VERİLDİ

Öğretmenler Günü dolayısıyla düzenlenen resim ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere, ödülleri İlçe Garnizon Komutanı Albay Çetin Gülseven, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Dede ve Didim Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Naşit Oskay tarafından verildi. Mesleğe yeni başlayan öğretmenler yemin ederken yemin töreninin ardından 2015-2016 Eğitim Öğretim Yılı sonunda emekliye ayrılan öğretmenlere, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Turan Kaya tarafından hizmet şeref belgeleri verildi. Program, müzik dinletisi ile sona erdi.

Kutlama programına, Didim Garnizon Komutanı Albay Çetin Gülseven, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Dede, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Turan Kaya, kamu kurum ve kuruluşlarının müdürleri, siyasi partilerin ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı. (EDİZ VERDİOĞLU)

BÖLGENİN EN BÜYÜK REZİDANS PROJESİ: GOLD TOWERS...







 
Son Eklenen Haberler