Takip Et

SON DAKİKA

Yenice Halk Kütüphanesi 5 yıldır kapalı

23 Aralık 2016, Cuma 07:00

     


Karacasu’da yıllarca Yenice halkına hizmet veren, personel yetersizliği gerekçesiyle de 5 yıl önce kapısına kilit vurulan halk kütüphanesinin yeniden açılması istendi. Görevli memurun emekli olmasından sonra kütüphanenin kapandığını belirten Yeniceliler, ''İçerisinde binlerce ciltlik kitabı barındıran kütüphanenin bir daha açılmaması utanç verici'' dediler.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

Büyükşehir Yasası'ndan önce belediyelik olan Karacasu’nun 2 bin 500 nüfuslu Yenice beldesinde yıllarca hizmet veren Kültür Bakanlığı'na bağlı halk kütüphanesi, görevli memurunun 5 yıl önce emekli olmasından sonra yerine personel atanmayınca kapatıldı. İçerisindeki binlerce ciltlik kitaplar da atıl durumda kaldı.

Mahalleye dönüştükten sonra nüfusu bin 110’a gerileyen Yenice’nin muhtarı Cavit Paksoy, anahtarı Kültür ve Turizm Bakanlığı’na bağlı Karacasu Halk Kütüphanesi’nde olan Yenice Halk Kütüphanesi’ne memur atanıp yeniden açılmasını, aksi takdirde Karacasu ya da Büyükşehir Belediyesi'ne devredilerek aynı amaçla tekrar açılıp halka hizmet vermesini beklediklerini söyledi.

BİNLERCE KİTAP VE ARAÇ GEREÇLERİ İLE ATIL DURUYOR

Taşımalı eğitim veren Yenice ilk ve ortaokulunda okuyan çocukların, mahalledeki kütüphaneden faydalanamamalarının, devletin bir ayıbı olduğunu söyleyen Muhtar Paksoy, “Kütüphanenin açık olduğu dönemde öğrenciler okul çıkışında buraya gelir, sıcak bir ortamda gün içerisinde gördüğü derslerin tekrarını yapardı. Çocuklar 5 yıldır kaynak kitaptan yoksun. İçeride binlerce ciltlik kitap var. Masa, sandalye, bilgisayar, klima, soba gibi araç gereçler de atıl durumda kaderine terk edildi. Tozlu raflardaki kitapların kimseye bir faydası yok. Kitap, okunmak için vardır. Tozlu raflarda yerini alsın diye değil. Çocuklarımızın daha önce olduğu gibi kütüphaneden faydalanmasını istiyoruz” dedi.

HALK KÜTÜPHANESİ ERHAL HALKA AÇILMALI

Muhtar Paksoy, “Halk kütüphanesine zincir vurulup halka kapatılmasını doğru bulmuyorum. Bir memur görevlendirilip tekrar hizmete açılmalı. Bunu yapamıyorlarsa devretsinler Büyükşehir Belediyesi'ne onlar yapsın. Kültür ve Turizm Bakanlığı, Yenice Halk Kütüphanesi’ni sürekli açık hale getirmeli ve bu utanç sona ermelidir” diye konuştu.

Paksoy, “Atatürk’ün hedef gösterdiği muasır medeniyetler seviyesine ancak çocuklarımıza ve gençlerimize daha çok kitap okuma alışkanlığı kazandırarak ve eğitime öncelik vererek ulaşabiliriz” dedi. (GÜLAY ÖZTEKİN)

 







 
Son Eklenen Haberler