Takip Et

SON DAKİKA

TÜBİTAK Proje Yarışması’nda Aydın’ı temsil edecekler

23 Mart 2017, Perşembe 09:20

     


Aydın Fen Lisesi, TÜBİTAK 48. Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması’nın, 27-29 Mart 2017 tarihinde Tepekule Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilecek olan İzmir Bölge Sergisi’ne, sosyoloji ve coğrafya alanlarındaki iki projeyle katılacak.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

Aydın’dan 9 projenin katılacağı bölge sergisine katılan ve 17 proje arasından seçilenler için 30 Mart 2017 tarihinde ödül töreni yapılacağı öğrenilirken Aydın’ı iki projeyle temsil edecek olan Aydın Fen Lisesi öğrencileri, hazırladıkları projeler hakkında okul konferans salonunda bilgilendirme toplantısı gerçekleştirdiler.

 

AYDIN’I İKİ PROJEYLE TEMSİL EDECEKLER

TÜBİTAK-Bilim İnsanı Destekleme Daire Başkanlığı'nın, lise öğrenimine devam etmekte olan öğrencileri, temel, sosyal ve uygulamalı bilim alanlarında çalışmalar yapmaya teşvik etmek, çalışmalarını yönlendirmek ve mevcut bilimsel çalışmalarının gelişimine katkı sağlamak amacıyla başlattığı yarışmaya, kimya, sosyoloji ve coğrafya alanlarında olmak üzere üç projeyle başvuran Aydın Fen Lisesi’nin iki projesi, bölge elemelerine katılmaya hak kazandı. Aydın Fen Lisesi konferans salonunda gerçekleşen bilgilendirme toplantısında TÜBİTAK tarafından bölge elemelerinde yarışacak olan sosyoloji ve coğrafya alanındaki projeler, proje sahibi öğrenciler tarafından kamuoyuna tanıtıldı.

 

KADINA ŞİDDETE KARŞI AYDIN’DA VERİ TABANI OLUŞTURACAKLAR

Sosyoloji alanındaki hazırladıklarını projeler hakkında bilgi veren Melike Zeynep Arabacı ile Barış İlayda Yorulmaz, projelerinde yerel istatistik bir çalışma kapsamında kadına yönelik aile içi fiziksel şiddet uygulayan eşlerin, bazı sosyo-ekonomik ve demografik özelliklerinin belirlenmesini amaçladıklarını vurguladı. Arabacı ile Yorulmaz, danışmanlığını okul öğretmenlerinden Ayşegül Metin’in üstlendiği sosyoloji alanındaki projede, aile içi şiddet uygulayan eşlerin bazı kriterlere göre belirlenen özelliklerinin, şiddet davranışı olan ilişkilerinin ortaya konulmasını ve bu konuda Aydın’da il düzeyinde veri tabanı oluşturulmasını hedeflediklerini söylediler.

 

“İNCEĞİZ KANYONU, ALTERNATİF TURİZME KAZANDIRILMALI”

Danışmanlığını Emine Tiriç’in üstlendiği, ‘İnceğiz Kanyonu’nun alternatif turizme yatkınlığının CBS programıyla gösterilmesi ve SWOT analizi yardımıyla incelenmesi’ adlı coğrafya projesi hakkında bilgi veren Onur Kır ile Boran Mandaş, hazırladıkları projeyle Denizli’nin Kale ilçesinde bulunan İnceğiz Kanyonu’nun alternatif turizme kazandırılması ve yöre halkına ekonomik katkı sağlanmasını amaçladıklarını belirttiler. (MURAT TAN)

BÖLGENİN EN BÜYÜK REZİDANS PROJESİ: GOLD TOWERS...







 
Son Eklenen Haberler