Takip Et

SON DAKİKA

Eğitimciler ve öğrenciler Nevruz'u kutladı

21 Mart 2017, Salı 17:13

     


Türklerin Orta Asya’daki demir dağı eritip Ergenekon’dan çıktığı gün sayılan ve baharın gelişi olarak kabul edilen 21 Mart Nevruz Bayramı, Efeler’de kutlandı. Efeler Milli Eğitim Müdürü Mustafa Özmen’in de katıldığı kutlamada, eğitimciler ve öğrenciler, bahçede yakılan ateşten atladı.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

Milattan Önce 8’inci yüzyıla kadar dayanan ve Orta Asya’daki Türklerin demir dağı eritip özgürlüğüne kavuştuğu gün sayılan Nevruz, Adnan Menderes Mahallesi’ndeki Hacı Celal Oto Ortaokulu’nda kutlandı. Türkçe öğretmeni Hülya Eriş’in koordinesinde yapılan Nevruz kutlamasına, Efeler illi Eğitim Müdürü Mustafa Özmen, Hacı Celal Oto Ortaokulu Müdürü Ahmet Hünük, birçok okulun müdürü ve öğrenciler katıldı.

Sosyal Bilgiler Öğretmeni Hüseyin Budak’ın günün anlam ve önemi belirten konuşmasıyla başlayan törende, Nevruz'a ilişkin Türk edebiyatında yer alan şiirler okundu.

Daha sonra Efeler Milli Eğitim Müdürü Mustafa Özmen okul bahçesinde, Türklerin demir dağı eritmesini simgeleyen demiri dövdü. Daha sonra okul bahçesinde ateş yakılırken eğitimciler ve öğrenciler, ateşin üstünden atladı. Tören, halk oyunları ekibinin gösterisi ile son buldu. (NACİ ERİŞ)

BÖLGENİN EN BÜYÜK REZİDANS PROJESİ: GOLD TOWERS...







 
Son Eklenen Haberler