Takip Et

SON DAKİKA

Nazilli Belediyesi eğitime yedi yılda 8 trilyon bütçe ayırdı

20 Aralık 2016, Salı 13:22

     


Türkiye’nin çağ atlamasındaki en önemli etkenin eğitimden geçtiğine vurgu yapan Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık; “Eğitime yatırım geleceğe yatırımdır. Nazilli Belediyesi olarak üniversiteyi ne kadar önemseyip destek veriyorsak, Milli Eğitim'e bağlı tüm okullarımızı da önemsiyor ve destek veriyoruz. 7 yılda ayırdığımız 8 milyonluk bütçe, bunun kanıtıdır” dedi.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

Alıcık, Nazilli Belediyesi olarak ilçe merkezi ile ova ve kırsal mahallelerde birçok okulun kimi zaman tadilatını kimi zaman boya ve badanasını, araç gereç ihtiyacı ile kantinleri olmayan okulların kantinlerini yaptıklarını belirtti.

Son 3 aylık süreçte okulların kantinlerinin yapım ve onarımına yaklaşık 500 bin TL harcadıklarını anlatan Alıcık, Türkiye’nin çağ atlamasındaki en büyük etkenin eğitim olduğuna dikkat çekerek şunları kaydetti:

"Bugüne kadar Nazilli Belediyesi olarak birçok okulumuzun kantinini yeniledik ya da yeniden yaptık. Yapımı devam etmekte olan inşaat halindeki kantinlerimiz de var. Bunlardan biri de Nazilli Anadolu Lisesi'nin kantin binasıdır. Hepimizin bildiği üzere ülkemizin çağ atlaması, eğitime verdiği önemle olacaktır. Aldıkları iyi eğitimler ile çocuklarımızı geleceğimize hazır hale getiriyoruz. Onların iyi eğitim alması için de iyi imkanlar sunmak gerekir. Çocuklarımız, sağlıklı ortamlarda eğitimlerini alsınlar diye Nazilli Belediyesi olarak okullarımızda elimizden gelen her şeyi yapıyoruz” diye konuştu.

-EĞİTİME 8 MİLYON TL HARCANDI…

Nazilli Belediyesi’nin Büyükşehir Yasası sonrasında kısıtlı imkanlara sahip olmasına rağmen hizmetlerini hız kesmeden sürdürdüğünü vurgulayan Başkan Haluk Alıcık; “2009 yılından bu yana görev aldığım sürede eğitim kurumlarımız için yaklaşık 8 milyon TL harcadık. Gerek ilk ve orta öğretim, gerekse üniversitemize verdiğimiz desteklerle Nazilli’nin geleceğini, yolu Nazilli’ye düşen gençlerimizin geleceğini en iyi ortamlarda kavuşmaları için yoğun çaba sarf ettik. Büyükşehir Yasası sonrası da belediyemizin kısıtlı imkanlarına rağmen bu bizim işimiz değil deyip, geri çekilmiyoruz. Şöyle geçmişe dönüp bakacak olursak da 2,5 milyon lira verip Fen Lisesi’nin yurt binasını yaptıysak, Sağlık Meslek Lisesi'ni yeniden inşa ettiysek, birçok okulumuzun tadilatını, çevre düzenlemesini, okul araç – gereç ihtiyacını ve nihayetinde okul binalarının kıyısında köşesinde oluşturulmuş sağlıksız durumdaki kantin binalarını yeniden yaptık. Bugüne kadar 13 okulumuzun kantin binasını yeniden yapmışız. Bunlardan Nazilli Anadolu Lisesi kantini yeni yapılmakta olup Zafer İlkokulu'nun kantini, Turan İlkokulu, Atatürk Ortaokulu, Cumhuriyet İlkokulu, Bayındır İlkokulu, Zafer Ortaokulu, Çıraklık Eğitim Okulu kantini ve Beşeylül İlköğretim Okulu kantinlerinden bazılarıdır. Kantin binalarının haricinde ise Engelliler Nazilli İlköğretim Okulu yemekhanesi, İmam Hatip Lisesi yemekhanesi, ADÜ Sümer Kampüsü bulaşıkhanesi ile Endüstri Meslek ve Teknik Anadolu Lisesi bulaşıkhanesi de yine belediyemiz tarafından yapılmıştır” dedi.

-EĞİTİME DESTEK SÜRECEK…

Nazilli Belediyesi’nin sadece öğrencilerin daha hijyenik ve iyi bir ortamda hizmet alabilmesi için okul kantinlerine yapılan yatırımın 500 bin TL olduğunu da söyleyen Alıcık; “Biz Nazilli Belediyesi olarak üniversiteyi ne kadar önemseyip destek veriyorsak Milli Eğitim'e bağlı tüm okullarımızı da önemsiyor ve destek veriyoruz. Ancak bugüne kadar hiçbir okulumuzun idarecisi ya da öğretmenleri zor durumda kalmasın diye ve eğitim sürecinde aksaklık olmasın diye, kantin binası açılışı yapmadık. Nazilli Belediyesi olarak eğitime ve eğitim kurumlarına destek vermeye devam edeceğiz. Bundan kimsenin kuşkusu olmasın” diye konuştu. (SUAT DENİZ)

BÖLGENİN EN BÜYÜK REZİDANS PROJESİ: GOLD TOWERS...







 
Son Eklenen Haberler