Takip Et

SON DAKİKA

Didim Halk Eğitim Merkezi'nden yıl sonu sergisi

20 Haziran 2017, Salı 14:47

     


Didim Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü'nün 2016-2017 Eğitim-Öğretim yılı sonu sergisi, Cumhuriyet Meydanı’nda açıldı. Sergide, Halk Eğitim Merkezi’nin kurslarına katılan kursiyerlerin eserleri sergilendi.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

Yıl sonu sergisi ve etkinlikleri, renkli görüntülere sahne oldu. Cumhuriyet Meydanı’nda yapılan etkinlik, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. 1 Eylül 2016'dan itibaren açılan kurslar hakkında bilgi veren Didim Halk Eğitim Merkezi Müdürü Nuri Öner, mesleki eğitim, iş geliştirme ve hobi ağırlıklı kursların toplamının 456 olduğunu, kursiyer sayılarının da 9 bin 673'e ulaştığını, bu rakamlarla ilçenin bağıl nüfusunun yüzde 13’üne ulaştıklarını belirtti.

Milli Eğitim Bakanlığı ve bağlı bulundukları Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü'nün misyonu ve vizyonu doğrultusunda faaliyetlerine devam eden merkezlerinde, hobi ve kültürel kursların yanında istihdama yönelik kurslarla ilgili çalışmaların devam ettiğini ifade eden Öner, "Bu mesleki kurslarımızdaki temel amacımız, öncelikli olarak insanlarımıza iş alanları içerisinde istekleri doğrultusunda eğitimler vererek, onları donanımlı birer birey olarak iş yaşamına kazandırmak ve çalışan yurttaşlarımızın da iş hayatında mesleki tecrübelerini geliştirmektir. Bazı alanlarda eğitimler vererek, işsiz olan yurttaşlarımıza da iş sahibi olabilmeleri için sertifika programları da düzenliyoruz” dedi.

Didim Kaymakamı İskender Yönden ile vatandaşlar tarafından serginin açılışı yapıldı. Protokol üyeleri ile vatandaşlar, Didim Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü’nün yıl sonu sergisini gezerek, stantlardaki ürünleri inceledi. Etkinlikler kapsamında Didim Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü’nün Balat Mahallesi'nde açtığı halk oyunu kursuna katılan kursiyerler Ege oyunları oynarken, kursiyer kadınlar tarafından da mini bir defile sunuldu. Halk Eğitim Merkezi’nin düzenlediği yıl sonu sergisi ve etkinliklerine, Didim Kaymakamı İskender Yönden, İlçe Garnizon Komutanı Albay Çetin Gülseven, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Gürkan Kabakçı, AK Parti Didim İlçe Başkanı Cenk Ünlü, İlçe Milli Eğitim Müdürü Recep Akdemir, Didim Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Ali İhsan Kubaliç, Didim Kent Konseyi Başkanı Osman Ayyıldız, okul müdürleri, öğretmenler ve vatandaşlar katıldı. (EDİZ VERDİOĞLU)

HABER VİDEOSU

BÖLGENİN EN BÜYÜK REZİDANS PROJESİ: GOLD TOWERS...







 
Son Eklenen Haberler