Takip Et

SON DAKİKA

Çocuklara dengeli beslenme anlatıldı

18 Ekim 2016, Salı 15:04

     


Efeler İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'nün Dünya Gıda Günü dolayısıyla Recep Tayyip Erdoğan İlkokulu'nda düzenlediği etkinlikte, dengeli beslenme ve gıdanın yaşam için önemi anlatıldı.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

Efeler İlçe Tarım Gıda ve Hayvancılık Müdürlüğü’nün düzenlediği ve Recep Tayyip Erdoğan İlkokulu'nun ev sahipliği yaptığı Dünya Gıda Günü etkinliğinde çocuklara temiz gıdanın önemi anlatıldı.

Okul Müdürü Fadime Koç Dereli, programa ev sahipliği yaptıkları için mutlu olduğunu belirterek, “Gıda güvenliğinin yaşam için önemli olduğunu biliyoruz. Efeler İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü çocuklarımıza dengeli beslenmeyi anlatacak. Dengeli beslenmenin önemli olduğunu unutmayalım” dedi.

İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Mehmet Esin, “Gıda güvenliği için ilçemizde gerekli denetimleri yapıyoruz. Çocuklarımıza sağlıklı beslenmeyi önerirken israftan da kaçınmalarını tavsiye ediyoruz. Gıda yaşamımızın en önemli parçasıdır. Bu yüzden gıdaya güvenli bir şekilde ulaşmak için çevremizi temiz tutmalıyız” diye konuştu.

Çocuklarla sohbet eden Efeler Kaymakamı İzzettin Sevgili, dinleyicilere sağlıklı beslenip beslenmediklerini sordu. Dengeli beslenmenin ne olduğunu anlatan Sevgili, “Yeterli ve sağlıklı ürünlerle beslenmeliyiz. Gıda güvenliği için çevremizi kirletmemeliyiz ve israftan kaçınmalıyız" ifadelerini kullandı. Program, dengeli beslenme ile ilgili sunumlarla devam etti.

Programa, Efeler Kaymakamı İzzettin Sevgili, Efeler İlçe Gıda Tarım ve Hayvanlık Müdürü Mehmet Esin, Efeler İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Özmen, kurum müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı. (ÖZGE SÖNMEZ)

BİR RÜYAYI YAŞAMAK İÇİN İZLEYİN







 
Son Eklenen Haberler