Takip Et

SON DAKİKA

Didim’de çocuklar, D-Marin Kids ve TURMEPA ile denizi öğrendi

17 Kasım 2016, Perşembe 11:21

     


D-Marin Kids ve TURMEPA işbirliği ile hayata geçirilen, çocukların denizdeki yaşamı ve denizlerin geleceğini kurtarmayı öğrenecekleri “Marina Eğitimleri” projesinin üçüncü etabı Didim’de gerçekleştirildi. Projenin yapıldığı Balat ve Akköy İlkokulu öğrencileri, D-Marin Didim Marina'yı gezip yerinde bilgiler alırken çocuklar “Fark ettim! Denizlerimiz bizim oksijen kaynağımız” dediler.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

Çocukların küçük yaşlardan itibaren denizle olan bağlarını güçlendirmeyi hedefleyen D-Marin Kids ve gelecek nesillere temiz denizlerin kucaklandığı yaşanabilir bir Türkiye bırakmak amacıyla 22 yıldır hizmet veren TURMEPA, çocuklar için bir araya geldi. D-Marin Kids ve TURMEPA’nın Dalaman, Bodrum ve Didim’de köy ilkokullarındaki çocuklar için başlattığı “Marina Eğitimleri” projesinin üçüncü etabı Didim’de gerçekleştirdi. Okul eğitimleri, proje çalışmaları, yarışma ve ödüllerle dolu bir içerikten oluşan “Marina Eğitimleri” Didim’deki Balat ve Akköy ilkokullarında 14-16 Kasım tarihlerinde verildi. TURMEPA eğitmenleri, çocuklara denizlerdeki hayatı, ekosistemi, deniz temizliğinin önemini anlatırken özel oyunlar oynatarak çocukların eğlenmelerini de sağladı. Çocuklara denizi anlatmanın yanı sıra denizle buluşturmayı da amaçlayan “Marina Eğitimleri” projesi kapsamında öğrenciler D-Marin Didim’e de ziyarette bulundu. D-Marin çalışanlarının mentorluk yaptığı gezide, çocuklar deniz ve marina hayatına dair bilgiler edindi.

ÖĞRENCİLER, PROJE YAPMAYI ÖĞRENDİ

“Marina Eğitimleri” projesi kapsamında çocuklar ayrıca bir projenin nasıl yapılacağı ve hayata nasıl geçirileceği konusunda eğitilerek proje yapmayı öğrendiler. Kendi projelerini yaratan çocukların projeleri genel bir değerlendirme sonrasında ödül kazanabilecek. Bu yarışma ile çocuklar bir bilim insanı gibi düşünerek, yeni fikirler ve projeler üretecek. Programla birlikte yaratıcı ve akılcı düşünme, sorgulama, çözüm odaklı olma, keşfetme ve paylaşma becerilerini geliştirmeyi öğrenecekler. Hazırlayacakları proje ile denizlerin temiz kalması için fikirlerini sunacak olan çocuklar, öncelikle denizlerde yaşanan sorunları araştırarak bu sorunların başta deniz yaşamına, daha sonra da deniz dışında yaşayan canlılara ve insan yaşamına nasıl zarar verdiğini sorgulayacaklar.

ÇOCUKLAR DENİZLERİN ÖNEMİNİ ANLAYARAK YENİ FİKİRLER ÜRETECEK

“Marina Eğitimleri” projesinin amacının, eğitimlerin sonunda çocukların sadece doğaya değil, tüm canlılara bakış açısına ışık tutmak ve bir bilim insanı gibi düşünerek yeni fikirler ve projeler üretmesini sağlamak olduğu belirtildi. 1 Kasım'da Dalaman Şerefler ve Çöğmen ilkokullarında başlayan projenin toplam 6 köy okulunu dolaşarak, Didim Akköy İlkokulu’nda son bulduğu ifade edildi. (EDİZ VERDİOĞLU)

BÖLGENİN EN BÜYÜK REZİDANS PROJESİ: GOLD TOWERS...







 
Son Eklenen Haberler