Takip Et

SON DAKİKA

Çocuklara hayvan sevgisi anlatıldı

17 Kasım 2016, Perşembe 17:15

     


Aydın Hayvan Dostları Derneği tarafından, ortaokul öğrencilerine hayvan sevgisi aşılamak ve şiddetin önlenmesine katkıda bulunmak amacıyla Aydın Koleji'nde seminer düzenlendi.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

Derneğin Basın Sözcüsü Fırat Sert, Aydın Koleji’nde eğitim gören ortaokul öğrencilerine, kış döneminde sokak hayvanları için çocukların neler yapabileceğini anlattı. Bugüne kadar katıldığı 43 seminerde yaklaşık 40 bin öğrenciye ulaştığını belirten Sert, her canlının doğada yaşama hakkının olduğunu söyledi. Sert, öğrencilere hayvan sevgisi, hayvanlara nasıl davranılması gerektiği, hayvanların sağlık ve bakımı ile hayvanların sahiplenilmesi gibi konuları anlattı.

SADECE HAYVAN SEVGİSİ DEĞİL

Tüm canlıların yaşama hakkına sahip olduğu bilincini yerleştirmek, doğa ve yaşam dostu birer birey olmalarına destek olmak amacıyla seminer düzenlemeye devam edeceklerini belirten Sert, empati yapmayı ve Allah, doğa, vatan sevgisi gibi konuları da öğrencilere anlattığını kaydetti. Sert, “5 yıl önce Aydın’da hayata geçirdiğimiz Hayvan Sevgisi ve Şiddeti Önleme Seminerleri'nde 43 okulda yaklaşık 40 bin öğrenciye ulaştık. Yeni eğitim yılında ilk seminerimizi sokak hayvanları ve barınak hayvanları için yaptığı başarılı projelerle adını defalarca duyuran Aydın Koleji’nde düzenledik. Konularımız, hayvan sevgisinden ziyade empati, doğa, Allah, vatan sevgisi ve barınak hayvanları gerçeği, polis ve asker temalı konuları da ekledik. Seri katillerin, tecavüzcülerin ve şiddet eğilimli birçok kişinin, çocukluk döneminde ilk yaptıkları suçun hayvana şiddet ile başladığı kanıtlanmıştır. Aydın Hayvan Dostları Derneği olarak, çocuklarımıza hayvan sevgisini aşılarsak gelecekte daha merhamet sahibi, empati yapabilen bireyler yetiştirmeyi başarabileceğimizi düşündük. Bir kişi bile olsa kurtarabilmek, merhameti ve tüm canlıların yaşama hakkını gösterebilmek için bu mücadeleye girdik. Biz çocukları değiştirmek istiyoruz, çocukları değiştirebilirsek dünyayı zaten değiştirmiş oluruz. Bu sayede öğrenciler okullarında kulüpler kurmalarını, okullarında köpek kulübeleri, kedi ve kuş evleri yapmalarını sağlıyoruz” dedi. (GÖKHAN DÜZYOL)

BÖLGENİN EN BÜYÜK REZİDANS PROJESİ: GOLD TOWERS...







 
Son Eklenen Haberler