Takip Et

SON DAKİKA

ADÜ’lü öğrencilere ambulans ve ekipmanları eğitimi verildi

17 Mayıs 2019, Cuma 13:09

     


Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Söke Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu (MYO), Paramedik ve Hastane Öncesi Acil Tıp Derneği (PARHAD) Aydın İl Başkanlığı, Aydın İl Sağlık Müdürlüğü iş birliğiyle 10 Mayıs 2019 tarihinde Söke Sağlık Hizmetleri İlk ve Acil Yardım Programı öğrencilerine ‘Ambulans ve Ambulans Ekipmanları Eğitimi’ verildi.
(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

Söke İşletme Fakültesinde verilen eğitimde, PARHAD İl Başkanı Paramedik İbrahim Gökçe, İl Başkan Yardımcıları Uzman Mahmut Yılmaz, Şube Müdürü Paramedik Harun Doğruöz, Paramedik Emre Serttaş ve ATT Enes Gidici tarafından yeni nesil ambulanslarla ilgili öğrencilere bilgilendirme yapılıp ambulans malzemeleri tanıtıldı. Eğitime, PARHAD Derneği üyeleri Paramedik Rahmi Enes Sağlam ve Mahiyenur Demir de tecrübe ve bilgileriyle destek oldu.

“Nitelikli sağlık personeli yetiştirmeyi hedefliyoruz”

Sağlık Bakanlığı, İl Sağlık Müdürlüğü bünyesinde çalışan Paramedik ve Acil Tıp Teknisyeni ve Teknikerlerinin aldığı kapsamlı eğitimleri öğrencilerine yüksekokuldan mezun olmadan vermeyi hedefleyen Söke Sağlık Hizmetleri MYO, yüksekokul eğitimi ile meslek hayatı arasında köprü kurmayı amaçlıyor. Ezberci eğitim yerine uygulamalı eğitimin, öğrencilerin motivasyonlarının artmasında ve öğrendikleri bilgilerinin kalıcı olmasında daha etkili olacağını belirten Söke Sağlık Hizmetleri MYO yönetimi ve öğretim görevlileri uygulamalı eğitimlere daha fazla önem vererek nitelikli sağlık personeli yetiştirmeyi hedeflediklerini ifade etti.

Ambulans ve ambulans ekipmanları eğitimi, eğitimcilere teşekkür belgelerinin verilmesi ile son buldu. (ÇAĞLAR HATİPOĞLU)







 
Son Eklenen Haberler