Takip Et

SON DAKİKA

Uluslararası Robot Yarışmasından başarıyla döndüler

17 Mayıs 2018, Perşembe 11:17

     


12. Uluslararası Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Robot yarışmasına ilk kez katılan Köşk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, endüstriyel robotik kol kategorisinde 101 kişi arasından 5. oldu.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

Sivas’ta 9-11 Mayıs 2018 tarihinde Taha Akgül Kapalı Spor Salonunda gerçekleştirilen 12. Uluslararası MEB Robot Yarışmasında 12 farklı kategoride 4 bine yakın katılımcı yarıştı. 2 bin 920 robotun hünerlerini sergilediği yarışmaya Aydın'ın Köşk ilçesindeki Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi de katıldı. Endüstriyel robotik kol kategorisinde 101 ayrı okulun yarışında, ilk kez katılmasına karşın 5'incilik elde etti.

 

Elektrik Elektronik Bölümü Öğretmeni Mustafa Demirel elde ettikleri başarının kendileri için çok önemli olduğunu belirterek, "4 yıldır eğitim veren bir okuluz. Aydın'da 2. STEM atölyesi okulumuzda açıldı. Geliştirdiğimiz ve geliştirmekte olduğumuz robotlarımız var. Okulumuzun öğretmenleri de diğer öğretmenlere eğitim verebiliyor. STEM anlamında güzel çalışmalar yapıyoruz. MEB Robot Yarışmasına da ilk kez katıldık. Heyecanlıydık ve güzel bir sonuç elde ettik. Ulaşım noktasında bize destek olan Yıldırım Ersan firmasına teşekkür ederiz" diye konuştu.

Demirel bir sonraki hedeflerinin 26 Mayıs'ta Dünya Robot Olimpiyatı'nın Türkiye etabı olan WRO'ya katılmak olduğunu söyleyerek, "Bu tür yarışmalara katılmaya çalışıyoruz. WRO'da gıdanın önemini konu olan bir yarışma olacak. İnşallah orada da başarı elde eder Tayland'a gitmeye hak kazanırız. Ayrıca İstanbul'da yapılacak olan TEKNOFEST'e başvurumuz kabul oldu. Ayrıca ülke genelinde 102 projenin kabul edildiği TÜBİTAK 4007 projesine girmeye hak kazandık. Çeşitli yarışmalarda hünerlerimizi sergilemek istiyoruz" şeklinde konuştu.

 

Müdür Yardımcısı İsmail Abata yarışmaya; 'Çizgi İzleyen Proje' ve 'Endüstriyel Robotik Kol' kategorilerinde katıldıklarını söyleyerek başarı elde ettikleri robotun yapım aşamalarını anlattı:

"Kağıt üzerinde çizimlerle başladık. Bilgisayar ortamında her bir parçanın tek tek üç boyutlu çizimini yaptık. Daha sonra elektronik kısmına geçtik. Uzaktan kumanda devresini de kendimiz hazırladık. Son hafta yazılım kısmına geçtik. 3 ay süren çalışmanın sonunda robotumuzu tamamladık."

 

Elektrik Bölümü öğrencisi Oğuzhan Serinkan yarışmaya dair izlenimleri paylaştı. Genç robot ustası, "Bizden çok iyi olanlar vardı. Daha tecrübelilerdi ama bizim de ilk katılışımızdı. Elimizden geleni yaptık ve güzel bir sonuçla döndük. Diğer yarışmacıların robotlarını görünce robot kolu onlardan daha iyi yapabileceğimi düşündüm" dedi.

 

Okul Müdürü Hüseyin Çoban da robot ekibinin başarısından dolayı mutlu ve gururlu olduğunu söyleyerek, "Başarılarının artarak devam edeceğine inanıyoruz. Okulumuz da STEM Atölyelerinin açılamasında öncü olmuştur" dedi. (SİMGE ATA)







 
Son Eklenen Haberler