Takip Et

SON DAKİKA

Ömrünü öğrencilerine adayan öğretmenin büstü yapıldı

17 Nisan 2019, Çarşamba 11:27

     


Bozdoğan’da o dönemlerdeki adıyla İnebolu Köyü’nde öğretmenlik yaparken gittikleri gezide kaza geçirerek öğrencileriyle birlikte hayatını kaybeden Mürşide Akçay’ın büstü yaptırıldı.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

Bozdoğan Yazıkent İlkokulu’nda 1948 yılında göreve başlayan Mürşide Akçay’ın büstü yapılırken, her yıl ölüm yıl dönümünde de yapılan hayırla yad ediliyor. Eski adı İnebolu Köyü olan Yazıkent İlkokulu yetkilileri, ömrünü öğrencilerine adayan ve 67 yıl önce geziye giderken yaşanan trafik kazasında yaşamını yitiren Mürşide Akçay’ı ölümsüzleştirdi.

“KAMYONUN ALTINDA KALAN AKÇAY İLE İKİ ÖĞRENCİSİ YAŞAMINI YİTİRMİŞ”

Bozdoğan Pınarlı Mahallesi’nden ve ailesinin tek çocuğu olan Mürşide Akçay, 1948 yılında öğretmenlik görevine şuanki Yazıkent İlkokulu’nda başladı. O dönem öğrencilerine eğitimin dışında sosyal sorumluluğu da aşılamaya çalışan Akçay’ın hayatını kaybettiği kazayı anlatan Okulun Müdür Yardımcısı Mustafa Necati Kelcioğlu, “18 yaşında öğretmenlik görevine başlayan Öğretmen Mürşide Akçay, öğrencileriyle birlikte geziler düzenlemeye başlamış. 1952 yılında öğrencileriyle birlikte Kemer Barajı’na geziye gitmek üzere Öğretmen Akçay ve öğrencileri, kamyon kasasına binerek buradan yola çıkıyor. Amasya Mahallesi’ne, o dönemki Değirmenbükü Köyü’ne geldiklerinde kamyon yoldan çıkarak devrilmiş. Kamyon kasasındaki öğrenciler ve Akçay, sağa sola savrulunca, öğrencilerin bazılarının kamyon kasası altında kaldığını fark eden Mürşide Akçay, öğrencilerini kurtarmaya çalışmış. Öğrencilerin bir kısmını kurtarırken, tekrar devrilen kamyonun altında kalan Akçay ile iki öğrencisi orada yaşamını yitirmiş” dedi.

“MÜRŞİDE ÖĞRETMEN VE ÖĞRENCİLERİNE YAD EDİYORUZ”

Müdür Yardımcısı Kellecioğlu, Mürşide öğretmenin hayatını okuduktan sonra okul koridoruna büstünü yaptırdıklarını belirtip, “ Ben bu okulda 6 yıldır görev yapıyorum. Mürşide öğretmenin büstünü yaptırıp, hayatını anlatan bilgilendirici levhayı astık. Bizden önce zaman zaman anısına hayırlar yapılmış. Biz de 6 yıldır düzenli olarak 30 Mart ölüm yıl dönümünde çeşitli hayırlar yapıyoruz ve Mürşide öğretmen ve öğrencilerine yad ediyoruz. Umarım bizden sonra görev yapacak arkadaşlarımız da bu geleneği sürdürür” ifadelerini kullandı.

Ayrıca, Müdür Yardımcısı Kellecioğlu, okul koridorunda devlet büyükleri anı köşesi oluşturduklarını belirtirken, 15 Temmuz şehitlerinin isimlerini de sınıflara verdiklerini dile getirdi. (ERDAL AYDIN)







 
Son Eklenen Haberler