Takip Et

SON DAKİKA

ADÜ, Aydın’ın değerlerini ağırlıyor

17 Nisan 2019, Çarşamba 17:27

     


Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ), Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı tarafından ‘Kütüphane Sohbetleri’ etkinliklerine başlandı.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

Etkinlikler kapsamında düzenlenen söyleşi, İncirliova Anadolu Lisesi Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni Beyazıt Cağış’ın katılımıyla Merkez Kütüphane Seminer Salonu’nda gerçekleşti. Beyazıt Cağış konuşmasında bilim felsefesi, din felsefesi, marksizm, sosyoloji teorilerinden hareketle gündelik hayatın sosyal olaylarını, insanların günlük hayattaki kaygılarını ve var oluş sancısını tartıştı.

Katılımcıların sorularla konuşmacıya dahil olmasıyla münazaraya dönüşen söyleşide Beyazıt Cağış, “Bu çağ tasavvuf uzmanlarıyla bilim insanlarının buluştuğu çağ olacaktır. Şeklen modern gözükmek, modernleşmek değildir ki, biz ülke olarak modernleşemedik. Zihniyet ve insaniyet olarak modernleşebilirsek doğru yoldayız demektir” dedi.

Beyazıt Cağış’ın, Aydın şehrinin medar-ı iftiharlarından olduğunu ve kendisini ADÜ’de ağırlamaktan onur duyduğunu dile getiren Rektör Danışmanı Hüseyin Turgut, Rektör Prof. Dr. Osman Selçuk Aldemir adına teşekkür belgesi ve üniversitenin hediyelerinden takdim etti. Kütüphane Sohbetleri etkinliklerinde Aydın ilinin değerlerini personel ve öğrencilerle buluşturmaya devam edeceklerini belirtti. (HABER MERKEZİ)







 
Son Eklenen Haberler