Takip Et

/>

SON DAKİKA

Kızılay, hayırsever ile öğrenciler arasında köprü oldu

16 Kasım 2016, Çarşamba 11:26

     


Aydın’da faaliyet gösteren Er-Öz Tekstil firmasının sahipleri Erdoğan ve Özkan Donduran kardeşlerin, memleketleri Karacasu’da Kızılay şubesine bağışladığı okul t-şörtleri, Alemler ile Geyre ilk ve ortaokullarında düzenlenen törenle öğrencilere dağıtıldı. Kışlık okul t-şörtlerini alan öğrenciler büyük sevinç yaşadı.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

Kaymakam M.Emre Canpolat, Belediye Başkanı Mustafa Büyükyapıcı, Milli Eğitim Müdürü Aşkın Güneş, Türk Kızılay Derneği Karacasu Şube Başkanı Erdinç Büyükgümüş, Başkan Yardımcısı Mustafa Özdemir, yönetim kurulu üyeleri, okul müdürleri ve muhtarların katıldığı törende her iki okulda toplam 375 öğrenciye kışlık okul t-şört’ü dağıtıldı.

HAYIRSEVERLER İLE İHTİYAÇ SAHİPLERİNİ BULUŞTURUYOR

Törende konuşan Türk Kızılayı Derneği Karacasu Şube Başkanı Erdinç Gümüş, 1868’de Osmanlı döneminde kurulan Türk Kızılayı'nın kuruluş felsefesini, yurt içi ve yurt dışındaki faaliyetlerini anlattı. Zaman içinde misyon ve görevleri değişen Türk Kızılayı isminin Mustafa Kemal Atatürk tarafından verilmiş olması nedeniyle ayrı bir anlam kazandığını belirten Büyükgümüş, “İnsanlığa hizmet etmek için kurulan Türk Kızılayı’nın, ayrımcılık yapmadan birlik, beraberlik ve evrensellik gibi ilkeleri, savaş ve barışta yaptığı bazı misyonları vardır. Kan ile ilgili hizmetleri Türk Kızılayı vermektedir. Ayrıca kurban bağışı ve hayırsever vatandaşların bağışlarını ihtiyaç sahipleri ile buluşturmak gibi görevleri vardır. Savaş gibi durumlarda askerlere gerekli yardımları yapmaktadır. Türkiye dışında meydana gelen afetlerde ya da ihtiyaç duyulan durumlarda yoksul vatandaşlara hizmetleri vardır” dedi.

T-ŞÖRT BAĞIŞLARI 3 YILDIR ARALIKSIZ SÜRÜYOR

İleride öğrencileri de birer Kızılay gönüllüsü olarak görmeyi beklediklerini söyleyen Büyükgümüş, 3 yıldır Türk Kızılayı'na yazlık ve kışlık olmak üzere yılda iki kez Alemler ile Geyre ilk ve ortaokullarında okuyan öğrencilere dağıtılmak üzere t-şört bağışında bulunan hayırsever işadamları Er-Öz Ttekstil sahibi Donduran kardeşlerle, su ve meyve suyu bağışında bulunan Pirsu şirketi sahiplerine teşekkür etti. (GÜLAY ÖZTEKİN)

BÖLGENİN EN BÜYÜK REZİDANS PROJESİ: GOLD TOWERS...

 







 
Son Eklenen Haberler