Takip Et

SON DAKİKA

Bakan Selçuk'tan yardım bekliyorlar

16 Eylül 2019, Pazartesi 17:08

     


Çine'de kendi arzuları dışında okulu değişen ve çocuklarının okullarının değiştirilmesini istemeyen bir grup öğrenci velisi Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'tan yardım bekliyor.

Çine'de 2019-2020 Eğitim ve Öğretim Yılına başlanılırken 9 öğrenci okul değişikliği nedeni ile okullarına gitmek istememesi üzere veliler çocuklarını okula göndermedi. Yapılan sistem değişikliği ile Çöğürlük Mahallesinde 8, Taşoluk Mahallesinde ise ikamet eden bir çocuk daha önce eğitim görmüş olduğu Hüseyin Özkan İlkokulu yerine Altınova İlkokulunda eğitimlerine devam etme kararı alındı. Bu karar çocuk ve velilerini memnun etmedi. Çocuklar Altınova İlkokulu'na gitmemek geçen yıl eğitim görmüş oldukları Hüseyin Özkan İlkokulu'na gitmek istediklerini velilerine aktarması üzere veliler harekete geçti. Çocuklarını okulun ilk günü okula göndermeyen veliler, bu değişikliğin iptal edilerek çocuklarının eski okullarına gitmeleri için Çine İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne dilekçe sundu. Müdürlüğün başlattığı inceleme doğrultusunda Altınova İlkokulu'nu ziyaret ederek veliler ile de görüşen ilgili müfettiş çocukların Altınova İlkokulu'na gitmelerinin daha uygun olduğu kanısına vardığı bildirildi.

"AİLELER MUTSUZ"

Müfettişin kararı tebliğ yoluyla ellerine ulaşan veliler Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'tan yardım istedi. Çocuklarının okul değiştirmelerinin eğitimlerine olumsuz etki edeceğini belirten Yavuz Özkan, "Şikayetimizi ilçe milli eğitim müdürlüğüne ilettik başlatılan inceleme ile bizimle görüşen müfettiş bizde olumlu bir kanı bırakmıştı. Ama maalesef elimize ulaşan tebliğde çocuklarımızın okul değişikliğinin daha uygun olduğu belirtildi. 3 sene bir okulda eğitimini sürdüren çocuğumuz şimdi okul değiştirerek eğitimini farklı bir ortamda tamamlayacak. Bu ne derece eğitim mantığına uygun biz bunu çocuklarımızın eğitimi için sorguluyor ve çocuklarımızın bu değişiklikten olumsuz etkileneceğini düşünüyoruz. Çocuklarımız okullarını değiştirmek öğretmen ve arkadaşlarını terk etmek istemiyor. Şuan çok üzgünler ve her aile mutsuz. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk Bey'den bu konuda yardım bekliyoruz" şeklinde konuştu. (SEZGİN MADRAN)







 
Son Eklenen Haberler