Takip Et

SON DAKİKA

Ötüken Türkçe Sözlük, öğrencilerle buluşacak

16 Haziran 2017, Cuma 13:52

     


Sökeli emekli edebiyat öğretmen Yaşar Çaybayır tarafından hazırlanıp basılan Ötüken Türkçe Sözlük, Söke'deki liselerin kütüphanelerine hediye edildi.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

İkinci baskısı yapılan geçmişten günümüze Türkçe kelimeleri anlatan beş ciltten ve 7112 sayfadan oluşan Ötüken Türkçe Sözlük, Söke İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nde düzenlenen törenle ilçedeki lise ve dengi okullara dağtıtıldı.

Sökeli iş adamı ve Sökespor Kulüp Başkanı Yusuf Günal’ın sponsor olduğu Türkçe Sözlük'lerin dağıtımına Kaymakam Tahsin Kurtbeyoğlu, iş adamı Yusuf Günal, İsmail Akalın, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ömer Şimşek ve okul müdürleri katıldı.

Sözlük dağıtımında konuşan Söke Kaymakamı Tahsin Kurtbeyoğlu, Yazar Yaşar Çaybayır’ın büyük emekler sonrası kazandırdığı eserin Türkçenin duru pınarı olduğunu dile getirerek, ”Çok önemli bir eser hazırlanmış.Türk Dil Kurumu'nda çok kıymetli bir sözlük. Öğrencilerimiz için çok iyi bir kaynak olan bu sözlüğün bilgi olarak saklı kalmasını istemedik. Katkı veren iş adamımız Yusuf Günal’a ve eserin sahibi Yaşar Çaybayır’a çok teşekkür ediyoruz”dedi. (NECATİ MALDAR/DENGE AJANS)

BÖLGENİN EN BÜYÜK REZİDANS PROJESİ: GOLD TOWERS...







 
Son Eklenen Haberler