Takip Et

SON DAKİKA

Kırçiçeğinin sahibi İpbaş, mezun olduğu okulları unutmadı

16 Mayıs 2018, Çarşamba 20:36

     


Kumbarada toplanan kitapları köyündeki mezun olduğu okullara ulaştırdı

FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN

Karacasu Kırçiçeği Anadolu Lisesinin 6 ay önce başlatmış olduğu proje kapsamında Kırçiçeği Restoranlarına yerleştirilen kitap kumbarasında biriken kitaplar, Karacasu’daki ihtiyaç sahibi öğrencilerle buluştu. Kırçiçeği Yönetim Kurulu Başkanı Kemal İpbaş, toplanan kitapları kızı Meryem Dilşat İpbaş ile birlikte memleketi Karacasu’da mezun olduğu köyündeki okullara ulaştırdı. İpbaş’a mezun olduğu Ataeymir Ortaokulundaki okul kütüğü hediye edildi. Baba kız, hayatlarının en anlamlı ve duygu yüklü günlerinden birini yaşadı.

Karacasu’nun Palamutçuk Mahallesinde doğup büyüyen Kırçiçeği Restornalar zincirinin Yönetim Kurulu Başkanı Kemal İpbaş, çobanlık yaparak zor şartlar altında okuyup mezun olduğu Palamutçuk ilkokulu ve Ataeymir Ortaokulunu unutmadı. Daha önce memleketi Karacasu’ya Kırçiçeği Anadolu Lisesi yaptıran Kemal İpbaş, 33 yıldır gıda sektörüne verdiği hizmetin yanı sıra başta eğitim olmak üzere sosyal sorumluluk projelerine verdiği önemle de dikkat çekiyor.

OKUL KÜTÜĞÜ HEDİYE EDİLDİ

Merkezi İzmir’de olan ve 17 şubesiyle Türkiye’de marka olmuş Kırçiçeği Restoranlarının sahibi Kemal İpbaş, şubelerine yerleştirilen kumbarada biriken kitapları, doğup büyüdüğü memleketi Karacasu’da mezun olduğu Palamutçuk İlkokulu ve Ataeymir Ortaokulunda okuyan öğrencilere ulaştırdı. İpbaş’a mezun olduğu Ataeymir Ortaokulundaki okul kütüğü hediye edildi. İpbaş, okul müdürüne teşekkür ederek “Aldığım en anlamlı hediyelerden biri” dedi.

KENDİ ELİYLE TESLİM ETTİ

Yaptığı farkındalık yaratan projeleriyle Kırçiçeği Anadolu Lisesinin adını duyuran kimya öğretmeni Kayhan Eş, 6. ve 7. Sınıftan 4 öğrencisiyle hazırladığı kitap kumbarası projesine Kıçiçeği destek verdi. Kırçiçeği şubelerine yerleştirilen kitap kumbarasında toplanan kitaplar, Kemal İpbaş’ın kendi eliyle doğup büyüdüğü memleketi Karacasu’da mezun olduğu ilk ve ortaokuldaki öğrencilere teslim edildi.

Karacasu’ya kızı Meryem Dilşat ile birlikte gelen Kemal İpbaş’a, 1974 yılında mezun olduğu Ataeymir Ortaokulunun Müdürü (Nail Kanbak) yerine Nadir Kanbak tarafından çerçeveletilmiş 62 Nolu okul kütüğü hediye edildi.

PROJENİN SAHİBİ KAYHAN EŞ

İlçe Milli Eğitim Müdürü Aşkın Güneş ve proje danışmanlığını yapan Kırçiçeği Anadolu Lisesi kimya öğretmeni Kayhan Eş ve projede görev alan 4 öğrencinin de eşlik ettiği kitap dağıtımında yıllar sonra mezun olduğu okullara kitap bağışlayan baba kız duygu dolu anlar yaşadı. Kemal İpbaş’ın eski okul yıllarına götüren mazisi gözünde canlandı.

GÖZÜNDE MAZİSİ CANLANDI

İpbaş, Palamutçuk Mahallesinden Ataeymir’e her gün 7 kilometre yürüyerek gelip gittiğini anlattı. İpbaş,”1970 yılında ilkokuldan, 1974’de ortaokuldan mezun oldum. Liseyi Karacasu lisesinde okudum. Üniversiteyi İsparta’da okudum. Yıllar sonra aynı sıralarda oturmak beni çok duygulandırdı. Çocukluk günlerime, beni 50 yıl öncesinin mazisine götürdü” dedi.

Babasıyla gurur duyduğunu söyleyen Meryem İpbaş, babasının mezun olduğu okul öğrencileriyle konuşurken gözyaşlarını tutamadı. Kumbaradan seçilen yaklaşık 500 kitap baba kız eliyle her iki okula bağışlandı.

İÇİNİZDEN BİRÇOK KEMAL İPBAŞLAR ÇIKACAK

İlçe Milli Eğitim Müdürü Aşkın Güneş, Karacasu’da bir köy okulunda okuyup işadamı olan Kemal İpbaş’a eğitime verdiği destekten ötürü teşekkür etti. Çocuklara, işadamı Kemal İpbaş’ı örnek gösteren Güneş, kitap okumanın önemine değindi. Kitap kumbarası kampanyasının Karacasu Kaymakamlığı ile başlatmış oldukları ‘Kitap okunur her yerde’ projesiyle örtüştüğünü vurgulayan

Güneş, “İşadamı Kemal İpbaş, Karacasu’ya okul yaptırdı. İnanıyorum ki sizin de içinizden birçok Kemal İpbaşlar çıkar ve ilçenize kalıcı güzel eserler bırakırsınız. Bakınız okul yaptırdığı yetmedi. Hala Atatürk ilke ve inkılapları doğrultusunda vatana millete hayır evlat yetişmesi için bir proje kapsamında eğitime destek vermeye devam ediyor. Siz geleceğin teminatı öğrencilerimiz için bütün işini gücünü bırakıp hiç üşenmeden toplanan kitapları sizlere ulaştırıyor. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu. (GÜLAY ÖZTEKİN)







 
Son Eklenen Haberler