Takip Et

SON DAKİKA

"Aydın'da zehre dur dememiz gerekiyor"

15 Kasım 2016, Salı 08:00

     


Aydınlı çiftçilerin, Aydın İl Tarım Gıda ve Hayvancılık Müdürlüğü'nün görevlendirdiği 7 mühendis tarafından tarım ilaçlarının kullanımı konusunda bilgilendirileceğini açıklayan Aydın İli Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı Ayhan Özdemir, ''Aydın'da zehre dur dememiz gerekiyor" dedi.

Aydın’ın dağlarından yağ, ovalarından bal değil, zehir aktığını ifade eden Aydın İli Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı Ayhan Özdemir, “Yılbaşından itibaren Aydın İl Tarım Gıda ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından zehir hakkında 7 mühendis görevlendirilerek çiftçiler bilinçlendirilecek. Ne yazık ki Aydın’ın dağlarından yağ ovalarından bal yerine şimdi zehir akıyor. ''Pamuktaki zehri hallettik'' diye sevinirken şimdi yoncaya da zehir atılmaya başlandı. Hayıtı kurutmak için zehir atıyorlar. Aydın İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürümüz 7 mühendis görevlendirecek ve bu mühendisler bütün çiftçilerimize zehir konusunda bilgi verecek'' dedi.

AMERİKA’DAKİ ÇİFTÇİLER ARASI REKABETİ ANLATTI

10 yılını Amerika’da geçirdiğini belirten Aydın İli Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı Ayhan Özdemir, “Amerika’da devlet tarla başına 100 kovan arı bıraktırarak kovan başına 100 lira veriyor. Sadece sebze ve meyvelerin tozlanması için... Tarla sahibi çiftçi, arıcıya diyor ki, ''Sen 25 kovan daha fazla bırak, ben parası ne ise vereceğim'. Adamlardaki rekabeti görüyor musunuz? Bizim burada 'Tarlama arı koyup gittiler' diye kızıyorlar. ''Sen benim ballarımı alıyor, kazanıyorsun'' diyorlar. 'Hayvanlarıma zarar veriyorsun' diyorlar. Bu, eğitim ile alakalı. Eğitim şart. Çiftçimizi eğitmeliyiz. Ben tarım müdürümüzün görevlendireceği mühendislerin bunu başaracağına inanıyorum” diye konuştu. Başkan Özdemir, ayrıca arıcıların da bulundukları bölgedeki çiftçilerle iyi geçinmek zorunda olduğunu belirterek, Geçmişte Sultanhisar’da ilçe tarım müdürü ile bir zeytinliğe gittik. Adam ilaç atıyordu. 'Amca ne yapıyorsun sen, burada arı kovanları var, görmüyor musun' dedim. Bana verdiği cevap şu oldu, ‘Dur bana müsaade et, ağaçları buradan kaldırayım.' Adam haklı, ağaç mı kalkar, yoksa kovanlar mı? Biraz da biz arıcılar öz verili olacağız” dedi. (OSMAN YURTTAŞ)

BÖLGENİN EN BÜYÜK REZİDANS PROJESİ: GOLD TOWERS...







 
Son Eklenen Haberler