Takip Et

/>

SON DAKİKA

Minik öğrencilerden örnek davranış

15 Ocak 2020, Çarşamba 12:33

     


Efeler Ekrem Çifci İlkokulu 1. Sınıf öğrencileri, doğadaki kuşların kış günlerinde aç kalmaması için hazırladıkları yemleri, öğretmenleri eşliğinde ağaçlara astı. Minik öğrenciler böylelikle örnek bir davranışa imza attı.

Ekrem Çifci İlkokulu 1/F sınıfı öğrencileri, sınıf öğretmenleri Şaban Özdemir öncülüğünde hazırladıkları atık malzemeleri kuşlar için yemlik haline getirdi. Okul Müdürü Mehmet Öztürk’ün de destek verdiği çalışma sonu hazırlanan malzemeler, okul bahçesinde ve çevresinde bulunan ağaçlara asıldı.

“BAŞKALARININ ACISINI DUYABİLİYORSAN İNSANSIN”

Sınıf öğretmeni Şaban Özdemir, öğrencilerin birinci önceliği okuma-yazma eğitimi, daha sonra da insanlık eğitimi geldiğini ifade etti. 26 öğrencisiyle Hayat Bilgisi dersinde empati yaparak doğadaki canlıları düşünerek yola çıktıklarını belirten Özdemir, kış günlerinde kuşların aç kalmaması için bir fikir ile yola çıktıklarını söyleyerek, “Birinci sınıf öğretmeninin ötelemediği, öteleyemediği öncelikli hedef okuma yazma becerisini kazandırmaktır. Biz hedefe ulaştık. Cuma günü Hayat Bilgisi dersimizde ailemiz, evimiz derken; dersin akışı içinde soğuğa, açlığa, yokluğa, yoksulluğa geldik. Bizler evimizde okulumuzda sıcak ortamda yaşarken, annemiz babamız yemeklerimizi masamıza getirirken, havaların soğumasıyla birlikte sokak hayvanları için zor günlerin başladığını konuştuk. Empati yaparak onlar için bir şeyler yapmaya karar verdik. Kuşlar, kedi ve köpekler gibi insanlara yaklaşmadıkları için önce onlara yem yapmaya karar verdik. Daha Tolstoy’u okumaya başlamadık. ‘Acı duyabiliyorsan canlısın. Başkalarının acısını duyabiliyorsan insansın’ der Tolstoy. İnsan, kedi, köpek, çayır, çimen, gül, çiçek, kurt, kuş her canlının sevgiye ve korunmaya ihtiyacı var. Bu düşünceden hareketle sınıfımızda kuş yemi yaptık. Okulumuzun içindeki ağaçlara, çevresine, sokaklara; kuşların rahatlıkla tüketebilecekleri yerlere astık” diye konuştu. (ERDAL AYDIN)







 
Son Eklenen Haberler