Takip Et

SON DAKİKA

Özden kardeşler servise kavuştu

14 Ekim 2016, Cuma 08:25

     


Karacasu’da okula başladıkları günden itibaren her gün 8 kilometre yaya, 16 kilometre de servis aracı ile yol katederek taşımalı eğitime katılan 10 ve 12 yaşındaki iki kardeşin çilesi, İlçe Kaymakamı Murat Atıcı’nın göreve başlaması ile son buldu.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

Karacasu’nun Çamarası Mahallesi’ne 4 kilometre uzaklıktaki Sırtlanini Mağarası yakınlarındaki çadırda hayvancılıkla geçimlerini sağlayan 3 çocuklu Nebi-Menekşe Özden çiftinin, 5.ve 7. sınıf öğrencisi iki çocuğu olan Ferhat (10) ve Nurettin (12) kardeşlerin yıllardır okul yolunda çektiği çile sona erdi. İki çocuk, Kaymakam Atıcı sayesinde artık servis aracı ile çadırlarından alınıp çadırlarına bırakılarak öğrenim hayatlarını sürdürüyor.

İki kardeşin okula başladıkları günden bu yana her gün 8 kilometre yaya yürüdüğünü, 16 kilometre de servisle yol katederek taşımalı eğitime katıldığını söyleyen Mahalle Muhtarı Yusuf Sevim, ''Daha öne ilçe kaymakamlığına defalarca dilekçe vermemize rağmen bu çocuklarla ilgilenen olmamıştı. Yeni kaymakamımızın ilçenin ve insanlarımızın sorunlarıyla yakından ilgilendiğini öğrenince çocukların babası Nebi Özden ile birlikte bir kez daha dilekçe verdik. Yeni kaymakamımız, konuya hassasiyetle yaklaştı. Karacasu Belediyesi tarafından yola kum döküldü, bozuk yerler onarıldı. Artık servis aracı çocukları çadırlarından alıyor, çadırlarına bırakıyor. Kaymakamımız Atıcı'ya minnettarız'' dedi.

Yıllardır zor şartlarda okula gidip gelen çocuklarının okul servisi ile taşınması için defalarca dilekçe vermiş olmalarına rağmen taleplerinin bugüne kadar karşılıksız kaldığını söyleyen baba Nebi Özden, “Sabah erkenden kakıp yollara düşüyor, kışın akşam karanlığında geliyorlardı. Okula gidip gelirken Nurettin, tansiyon hastası oldu. Allah kaymakamımızdan razı olsun. Onun sayesinde çocuklarım rahata kavuştu. Her çocuk gibi sabah ailelerinin yanından ayrılıyor, akşam da bırakılıyorlar” diye konuştu.

SIKINTILAR BİTTİ

Karacasu’nun Çamarası Mahallesi’ne 4 kilometre uzaklıktaki Sırtlanini Mağarası yakınlarında yaşadıkları çadırda hayvancılıkla geçimleri sağlayan 3 çocuklu Nebi-Menekşe Özden çiftinin, okuyup doktor olmak isteyen 5.ve 7. sınıf öğrencisi iki çocuğu, Ferhat (10) ile Nurettin(12) kardeşler, okula başladıklarından bu yana her gün 8 kilometre yaya yürüdü. Elektriği ve suyu da olmayan çadırda, gaz lambası altında ders çalışarak eğitimlerini sürdüren iki kardeş, okuma azmi ile herkese örnek oldu. Mahalleye ulaşmak için her gün 4 kilometre yürüdükten sonra okul servisine binerek 8 kilometre daha yol katederek yıllarca Geyre Mahallesi’ndeki okullarına giden iki kardeş, okuldan çıkıp eve dönüşe geçtiklerinde yine aynı yolu aşmak zorunda kaldı. Yaşadığı sıkıntılar yüzünden küçük yaşta tansiyon hastası olan Nurettin, kardeşi Ferhat ile birlikte en sonunda servisine kavuştu. (GÜLAY ÖZTEKİN)

BİR RÜYAYI YAŞAMAK İÇİN İZLEYİN







 
Son Eklenen Haberler