Takip Et

SON DAKİKA

Aldemir, “ADÜ sanayi ve teknoloji üssü olacak”

14 Şubat 2019, Perşembe 14:30

     


Adnan Menderes Teknokent Teknoloji Transfer Ofisi, Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) bünyesinde yapılan çalışmalarda buluş ve patent potansiyelinin geliştirilmesi, patent verilerinden daha etkin şekilde faydalanılması amacıyla "Patent Farkındalık Eğitimi" düzenledi.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

ADÜ'nün Atatürk Kongre Merkezi'nde düzenlenen Patent Farkındalık Eğitimi'ne Adnan Menderes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Osman Selçuk Aldemir, öğretim üyeleri, akademisyenler, Ar-Ge çalışmaları yapan sanayi temsilcileriyle çok sayıda öğrenci katıldı.

“HAYALLER ADÜ’DE GERÇEKLEŞECEK”

Programda konuşan Rektör Aldemir, “ADÜ Teknokent’in, yeni dönemde akademisyen ve araştırmacıların şirketleşebildiği, girişimcilerin hayallerini gerçekleştirebildiği, büyük şirketlerin işbirliğini destekleyen bir yer olmasını hedefliyoruz. Merkez kampüsümüzde kurulan teknokentin Ar-Ge ve inovasyon çalışmalarına ivme kazandırarak, üniversite sanayi işbirliğinde adımlar atılmasında lokomotif olacağı inancıyla hareket ediyoruz. Biz ADÜ Teknokent'in üniversite ve sanayi işbirliği sağlayan bir ekosistem olarak tanımlanmasını sizlerin desteğiyle birlikte sağlayacağız." dedi.

“ADÜ SANAYİ VE TEKNOLOJİ ÜSSÜ OLARAK ANILACAK”

Özgün tasarımların ve markalaşmanın gün geçtikçe önem kazandığına dikkat çeken Aldemir, Adnan Menderes Üniversitesi’nin bundan sonra sanayi ve teknoloji üssü olarak anılacağının altını çizdi. “Buluşlar, patentler, özgün tasarımlar ve markalaşma kavramlarının önemi her geçen gün daha da önem kazanmaktadır. Daha iyi olmak için sürekli gelişmek lazım. Bu eğitim sürecinde patent başta olmak üzere fikri, sınai ve mülkiyet haklarının önemi, patentleşebilirliği ve ticarileştirilmesi ortaya konulacaktır. Aydın Adnan Menderes Üniversitesi olarak ADÜ Teknokent anonim şirketi bünyesinde marka ve patent ofisimizi açarak çalışmalarımıza başlamış bulunuyoruz. Katılımcılar patent odaklı eğitimler alarak sonrasında fikri ve sınai birimimizle sürekli bağlantı halinde kalabileceklerdir. Adnan Menderes Üniversitesi bundan sonra sanayi ve teknoloji üssü olarak anılacaktır." diye konuştu. (ÇAĞLAR HATİPOĞLU)







 
Son Eklenen Haberler