Takip Et

SON DAKİKA

Meandros Derneği'nden kütüphane seferberliği

13 Şubat 2018, Salı 15:46

     


Didim’de faaliyet gösteren Meandros Kültür, Sanat ve Turizm Derneği tarafından başlatılan 'Benim Okulumda Kütüphane Var' kampanyası kapsamında ilk adım olarak Didim Mahir Özgür Damar İlkokulu’nda kütüphane oluşturulacak.

 

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

 

Didim Meandros Kültür, Sanat ve Turizm Derneği, eğitim ve kültür alanındaki çalışmalarına devam ediyor. Meandros Derneği tarafından Didim’de başlatılan 'Benim Okulumda Kütüphane Var' kampanyası çerçevesinde Mahir Özgür Damar İlkokulu’nda okul yönetimi tarafından boşaltılan bir sınıfın kütüphane haline getirilmesi için çalışmalara başlandı. Dernek yetkilileri, devlet okullarının kapasitelerinin üzerinde sayıda öğrenciyle eğitim ve öğretim faaliyetlerini sürdürmesi nedeniyle pek çok okulda mekan sıkıntısı yaşandığını, bu nedenle okullardaki sosyal aktiviteler ya da kütüphane olarak ayrılması gereken mekanların derslik olarak kullanılmak zorunda kalındığını belirtti.

 

Meandros Kültür, Sanat ve Turizm Derneği Başkanı Başak Kamacı Budak, “Çocuklarımızın okuma alışkanlıklarının pekiştirilmesi için her okulda bir kütüphane bulunmasının lüks değil, zorunluluk olduğunu düşünüyoruz. Çocuklarımızın ders saatleri dışında okuma saatlerini özel olarak tasarlanmış okul kütüphanelerinde, kitaplarla iç içe bir ortamda geçirmelerinin kitap okuma alışkanlıklarına katkı sağlayacağına inanıyoruz” dedi.

 

“KÜTÜPHANELERİN VE KİTAPLARIN SAYISI AZALDI”

Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) 2017 verilerine göre 2016 yılında resmi okul, özel okul ve özel kurs kütüphanelerinin sayısının 2015 yılına göre yüzde 2 azaldığını, ayrıca bu kurumlardaki kitap sayısının da 2016 yılında bir önceki yıla göre yüzde 15,2 oranında azaldığını ifade eden Budak, “Sivil toplum kuruluşlarının ve duyarlı her yurttaşımızın bu durumun farkında olarak devlet okullarımıza ve okul yönetimlerine destek olması bir vatandaşlık görevidir. Aydınlık bir gelecek için en önemli yatırımımız çocuklarımız ve onların zamanlarının çoğunu geçirdikleri eğitim kurumlarımız. Bu nedenle hepimiz elimizi taşın altına koymak ve okullarımıza destek olmak zorundayız. Didim’de eğitim camiamızı oluşturan okul müdürlerimiz ve öğretmenlerimiz, gerçekten büyük özveri ile çalışıyor. Eğer bizler de destek olursak Didim’de eğitim ve öğretim alanındaki başarımızı daha yükseğe taşıyabiliriz” diye konuştu.

 

Mahir Özgür Damar İlkokulu’nda başlatılan “Benim Okulumda Kütüphane Var” projesinin Didim’de kütüphanesi bulunmayan tüm okullara yaygınlaştırılmasını hedeflediklerini kaydeden Budak, duyarlı tüm vatandaşların bu kampanya kapsamında gerek maddi desteklerini, gerekse kitap bağışlarını beklediklerini sözlerine ekledi. (EDİZ VERDİOĞLU)







 
Son Eklenen Haberler