Takip Et

SON DAKİKA

Tarhan: Kötü niyetlileri sezmelisiniz

12 Mayıs 2017, Cuma 09:44

     


Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Meslek Yüksekokulu (MYO) öğrencilerinin 'Kariyer Günleri' konferansına konuşmacı olarak katılan Sultanhisar Ziraat Odası Başkanı Bilal Tarhan, ikili ilişkilerde göz temasının önemini vurgulayıp, "Kötü niyetlileri göz temasından sezmelisiniz" dedi.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

Atça MYO Halkla İlişkiler ve Tarım Üretimi Bölümü'nde düzenlenen konferansa konuşmacı olarak katılan Sultanhisar Ziraat Odası Başkanı Bilal Tarhan, hayatından verdiği örneklerle başarının sırlarını aktardı. Yaklaşık 120 öğrencinin katıldığı konferansta, Başkan Tarhan öğrencilerin sorularını da yanıtladı.

Atça MYO'daki 24 ayrı proje grubundan Rozerin Grubu'nun davetlisi olarak konferansa katılan Başkan Tarhan, öğrencilere ,21. yüzyılda yabancı dilin olmazsa olmaz bir gereksinim olduğunu vurgulayıp, "Sizin hayatınızda en büyük rakibiniz, teknoloji olacak. Çünkü günümüzde bütün gelişmeler anlık paylaşılıyor. Meslek hayatınıza girdiğinizde, bu dinamiği kaçırmayın. Teknolojiyle yarışır olmalısınız. Ben küçük yaşlardan beri satranç ve briç oynarım, bu da hamle ve manevra yeteneğimi güçlendirdi. Yaş, bilgi, birikim, karşınızdakini üç beş dakika etkiler ama samimiyet ve enerjinizi katıp mesleğinizi iyi niyetle yaptığınızda, yaş farkı kalmıyor. Hayallerinizi doğru ve inandırıcı bir şekilde anlatırsanız, yaptığınız işe sponsor olacak birileri çıkıyor. İnandığınız, güvendiğiniz şeyleri savunurken göz temasını kaçırmayın. Bu, samimiyettir ve karşınızdakinin kötü niyetli olduğunu göz temasından sezmelisiniz" dedi.

 

''YAPTIĞINIZ İŞTE MUTLU OLMALISINIZ''

Üniversite mezunu olduğunu dile getiren Başkan Tarhan, öğrencilik hayatı bitinceye kadar ailelerin çocuklarına para gönderdiğini hatırlatarak, ''Okulunuzu tamamladığınızda az ya da çok para kazanmak zorundasınız. Biz odaya personel alacağımızda 'Kişi kendini nasıl ifade ediyor? Kavrama yeteneği nasıl? Çapraz sorulara nasıl cevap veriyor?' kriterlerine bakıyoruz. Dil bilmek, lisan bilmek, olması gereken şeyler artık zaten. En önemlisi yaptığınız işte ve çalışma ortamında mutlu olmak zorundasınız. Yaptığınız işte mutlu değilseniz, verimli olamazsınız. Ben kendi mesleğimi bırakıp, Sultanhisar'ın teknoloji donanımlı ilk tavuk çiftliğini kurdum. Bir canlıyla uğraşmak keyif verici bir şey, her gün büyüdüğünü görünce mutlu oluyorsunuz. İyiliği inkar etmeyen bir canlı türü olan hayvanlarla uğraştım. Bunun için mutlu olabileceğiniz işi bulmanız gerekir. Ne iş yaparsanız yapın, ekip ruhu çok önemli. Ekip ruhunu, birlikte çalışmanın ne olduğunu, ben ziraat odasında öğrendim. Ayrıca, mutlaka bir hobiniz, artı özelliğiniz olsun. Hayatın hızlı çarkına girdiğinizde keyif alacağınız bir şeye ihtiyacınız olacak. Yaş, bilgi, birikim üç beş dakika etkiler ama samimiyet ve enerjinizi katıp mesleğinizi iyi niyetle yaptığınızda, farkınızı ortaya koymuş olacaksınız" diye konuştu.

Konferans sonunda, Rozerin Grubu üyeleri Büşra Çalışkan, Hatice Çiçek, Fehime Seçil Türkeköle, Sinem Tatar, Tuğçe Kayışkıran, Ecem Özkay, Seçil Saide Meydan ve Halkla İlişkiler Bölümü Öğretmeni Seçil Utma, Başkan Bilal Tarhan ile fotoğrafı çektirdi. (ERDAL AYDIN)

BÖLGENİN EN BÜYÜK REZİDANS PROJESİ: GOLD TOWERS...

 

 







 
Son Eklenen Haberler