Takip Et

SON DAKİKA

Nazilli Bahçeşehir Koleji eğitime iddialı başladı

11 Ekim 2017, Çarşamba 16:45

     


Nazilli Bahçeşehir Okulları 2017-2018 eğitim öğretim yılında Nazilli'de eğitime başladı. Bahçeşehir Okulları Nazilli Koleji Kurucusu Ramazan Ererişkin, "Nazilli halkı Nazilli'de Bahçeşehir Koleji'nin açılmasından dolayı çok mutlu. Beklediğimizden daha ciddi ve daha güzel bir ilgiyle karşılaştık" dedi.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

                                                      

Nazilli Dallıca Mahallesi'nde yapımı tamamlanan Bahçehir Koleji 6 bin metrekare alanda, 2 bin metrekare kapalı alanda, 24 derslik ve 4 anaokulu sınıfında eğitim veriyor. Okul yetkilileri, Bahçehir Koleji'nde İngilizce ve İspanyolca eğitimine ağırlık verildiğini, eğitimin yanısara sosyal aktivite önemsediklerini belirtti.

 

"ROBOTİK VE YAZILIM DERSLERİ ÇOK ÖNEMLİ"

Nazilli Bahçehir Koleji Okul Müdürü Kaan Başarır, anasınıfı ile eğitime başlayan bir öğrenciyi ortaokula kadar kolejlerinde, lise bölümünü de Uğur Okuları'nda tamamlayabildiğini söyledi. Başarır, "Bahçeşehir Koleji, Türkiye genelindeki vizyon ve misyonunu Nazilli'de de devam ettiriyor. Anaokulu'nda 48 aylıktan başlayarak orta sona kadar olan öğrencilere eğitim vermektedir. Müfredata yeni giren Sitem derslerini ilkokuldan son sınıfa kadar öğrencilerine vermektedir. Bu dersin özelliği matematik ve fen bilgisi derslerinin sanatsal olarak buluşmasını sağlamaktır. Bu sayede öğrencilere yaparak, yaşayarak öğrenme sağlanmaktadır. Bahçeşehir okullarının öne çıkan diğer bir dersi de robotik ve yazılım dersidir. Bu derste öğrenciler bilgisayardaki etkinliklerini kendi üretkenlikleriyle birleştirmektedir. Örneğin belli bir cismi hareket ettiren robot, belli bir şeridi takip eden cihaz gibi sistemler üretip temel el gereçlerini kolaylıkla teknolojik hale getirebiliyorlar. Örneğin bir çekmeceyi otomatik açılabilir hale getiriyor, kitap rafını sembolize şerit haline getirebiliyor. Okul öncesi olarak dört sınıf, ilkokul olarak 12 sınıf ortaokulda da 12 sınıf olarak eğitim verilmekte. Okulumuz bir bloğu ilkokul bir bloğu ortaokul olarak iki bloktan oluşmakta. Okulumuzdaki en büyük faklılıklardan biri kantinin olmaması. öğrenciler sabah kahvaltılarını,öğle yemekleri ve ikindi kahvaltılarını okuldan temin ettikleri gibi her blokta öğrenciler için Sağlık Bakanlığı onaylı su sebilleri bulunmaktadır. Böylece öğrenciler günlük masrafları olmadan yiyecek içecek ihtiyaçlarını karşılamaktadır. Sosyal aktivite olarak öğrencilere hafta içi yüzme dersleri, açık ve kapalı spor salonlarında çeşitli spor faaliyetlerini gerçekleştirmektedir. Ayrıca binanın zemin katında öğrencilerin kültürel faaliyetlerini gerçekleştirebilmekleri için Z kütüphane bulunmaktadır. Hafta sonu dans dersleri alabildikleri, jimnastik hareketleri yapabildiği özel bir salon da okul binasında bulunmakta" diye konuştu..

 

"50 YILINI KUTLUYORUZ"

Bahçeşehir Okulları Nazilli Koleji Kurucusu Ramazan Ererişkin ise, "Nazilli halkı ilçede Bahçeşehir Koleji'nin açılmasından dolayı çok mutlu. Beklediğimizden daha ciddi ve daha güzel bir ilgiyle karşılaştık. Genel merkezden alınan geri bidirimler ve yapılan anketler ayrıca velilerle yaşadığımız diyaloglar bize ne kadar doğru bir zamanda doğru bir yatırım yaptığımızı gösteriyor. Bu da yakın zamanda yeni yatırımların bizi beklediğini gösteriyor. Nazilli'de yaklaşık 14 yıldır Uğur Temel Lisesi olarak faaliyet vermekte. Türkiye'de 50. yılını kutlayan kurumun parçasıyız. Önümüzdeki planlarımız arasında anadolu ve fen liseleri olarak da hizmet vermek var. Bu yatırımı yapacağımıza şimdiden Nazillilere söz veriyoruz. Nazilli Bahçeşehir Okulu olarak böyle bir yatırımı yapmış olmaktan dolayı çok mutluyuz. 50. yıla özel yıl içerisinde Nazilli Bahçeşehir Koleji bir çok alanda kendini gösterecek. Takım Sporları, bireysel sporlar, satranç turnuvaları, yüzme, basketbol gibi alanlarda da çeşitli faaliyetler yapılacak. Bünyelerindeki laboratuvarları daha da geliştirip daha da büyütüp daha çok şeyler üretebilecek konuma getireceğiz. Öğrenciler İngilizce ve ikinci bir dil olarak İspanyolca ile eğitim görmekte. Öğrencilerin teknolojiyi doğru bir amaçla ve üretim için kullanması, kodlama yapabilmesi, yazılıma müdahale edebilmesi, elindeki tablet ya da bilgisayarları bir oyuncak olmaktan çıkarıp faydalı hale getirmesi bizim için çok önemli. Bütün bu hizmetler artık Nazilli'de. Bundan sonraki süreçte de bütün bunların büyütüp geliştirerek devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.. (DUYGU DİLEK)







 
Son Eklenen Haberler