Takip Et

SON DAKİKA

Yaz Kur’an Kursu öğrencileri yarıştı

11 Ağustos 2018, Cumartesi 22:29

     


Kur’an Kurslarında ve camilerde eğitim gören öğrencilerin “Yaz Dönemi Kuranı Kerim ve Dini Bilgiler Yarışması” düzenlendi. Kız öğrenciler birinciliği 3 kişi paylaşırken, erkekler kategorisinde ise, Söke’den Yasin Dülger birinci oldu.

 

Aydın Müftülüğü Ömer Kocaoğul Toplantı Salonu’nda 2018 dönemi Kur’an Kurslarında ve camilerde eğitim gören öğrenciler yarışması gerçekleştirildi. Uygulama esaslarına göre 10-15 yaş arasında okuyan öğrencilerden seçilen ilçe birincileri il birinciliği için yarıştı. 17 ilçeden kız-erkek öğrencilerden oluşan toplam 28 öğrencinin katıldığı yarışmada, Kuran-ı Kerim ve Dini Bilgiler alanında yazılı ve çoktan seçmeli toplam 50 soru soruldu.

 

İl Müftü Yardımcıları Enise Erkoç, Zekeriyya Çallı ve Hulusi Kömürcüoğlu’nun yer aldığı “Değerlendirme Komisyonu” kız ve erkek öğrenci kategorisinde ayrı ayrı il birincilerini belirledi. Bozdoğan’dan Zeynep Sıla Doman, Nazilli’den Mehtap Özdemir; İncirliova’dan Aysel Düzyol isimli kız öğrenciler aynı puanı alarak birinciliği paylaştı. Söke’den Safiyenur Solak ikinciliği; Koçarlı’dan Mihrimah Aktaş ise üçüncülüğü elde etti.

Erkekler kategorisinde ise, Söke’den Yasin Dülger birinciliği; Nazilli’den Yusuf Nusret Taşçı ikinciliği; İncirliova’dan Halit İdikurt ise üçüncülüğü elde etti.

Yarışma sonunda İl Müftüsü Ercan Aksu yarışmacılara velilerine ve öğreticilerine teşekkür etti. Kur'an-ı Kerim ve Dini Bilgiler Yarışması’na katılan tüm öğrencilere hediyeleri İl Müftüsü Ercan Aksu tarafından verilerek program sona erdi. (ERDAL AYDIN)







 
Son Eklenen Haberler