Takip Et

SON DAKİKA

FETÖ yurtlarında yangın merdiveni yokmuş

10 Aralık 2016, Cumartesi 20:31

     


Karacasu’da devletin iki ay önce el koyup Adnan Menderes Üniversitesi’ne tahsisi ettiği, ardından geri istediği FETÖ’ya ait Aydınlı Kız Öğrenci Yurdu ile Serhat Erkek Öğrenci Yurdu'nda yangın merdiveni olmadığı ortaya çıktı. Yurtların valiliğe iadesiyle ilgili tebliğ yazısından sonra İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nün yurtta yaptığı denetlemede yangın merdivenlerinin binalara dahil edildiği anlaşıldı.

 (FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)
ADÜ’ye verildikten sonra iki ay geçmeden yurtların geri alınması kafalarda soru işareti oluştururken yangın merdiveni olmadığı için mi yoksa FETÖ’den tutuklanan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ın damadı, iş adamı Ömer Faruk Kavurmacı’ya geri mi verileceği için mi üniversiteden alındığı ilçede merak konusu oldu. 

KARACASU DAHİL 8 YURT GERİ ALINDI
Karacasu, Nazilli, Aydın ve Söke’deki yurtlardan sorumlu ADÜ İktisadi İşletme Müdürü Cumali Yiğit, yurtların ne maksatla alındığını bilmediklerini, Valilikten gelen tebliğ yazısı doğrultusunda emri uyguladıklarını bildirdi. Karacasu’daki yurtlarla birlikte 8 yurdun ADÜ’ye tahsisi edildiğini söyleyen Yiğit, “Yurtları zararına işletiyorduk. Daha öğrenci bile almadan personel tutup, temizliğini yaptırdık. Eksiklerini giderdik. Kar etmek amacıyla değil, öğrenciler mağdur olmasın diye yurdun işletmeciliğini üstlendik. Şu anda Karacasu’daki yurtta kalan öğrenciler evlere yerleştirildi. 'Kapanıncaya kadar kalabilirsiniz' dedik. Bize tebliğ edilen karara uymak zorundayız” dedi.
Müdür Cumali Yiğit, yangın merdivenleri içeriye alınan yurdun ne maksatla geri alındığını bilmediklerini söylerken ilerleyen günlerde gerçeğin ortaya çıkması merakla bekleniyor. (GÜLAY ÖZTEKİN)

BÖLGENİN EN BÜYÜK REZİDANS PROJESİ: GOLD TOWERS...

 







 
Son Eklenen Haberler