Takip Et

SON DAKİKA

Gazipaşa'da artık ders zili çalmıyor

10 Şubat 2016, Çarşamba 11:03

     


Efeler Gazipaşa İlkokulu 2015-2016 Eğitim-Öğretim Yılı'nın ikinci dönemine bir yenilikle başladı. Yeni uygulama gereğince okulda öğrencilerin yıllardan bu yana aşina olduğu zil kullanılmayacak.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYINIZ)

Aydın İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından hazırlanan ‘’Zihinlerde Eğitim, Bireylerde Özdenetim’’ projesi kapsamında, ‘’Zilsiz Eğitim Uygulama Çalışması’’ ile Gazipaşa İlkokulu da zilsiz eğitime geçti.

"ÖNCÜ OKULLARDAN BİRİ"

Projenin önemine değinen ve uygulama hakkında bilgi veren Gazipaşa İlkokulu Müdürü İlhami Mavi, “Eğitimin istemekle başlaması gerekliliğini öğretmen ve öğrencilere benimsetmek, zil uyaranı olmadan derse giriş çıkış yapmaları sağlanarak öğrencilere sorumluluk, zaman yönetimi, otokontrol ve özdisiplin bilinci kazandırmak, okul çevrelerinde yoğun bir şekilde yaşanan gürültü kirliliğini önlemek amacıyla zilsiz eğitime geçtik. Bu doğrultuda okul bahçemize ışıklı pano, teneffüs ve ders saatini gösteren ışıklı sistem ile koridor ve sınıflara ışıklı uyarı sistemleri kurduk. Okulumuz, zilsiz uyarı sistemini 2015-2016 Eğitim-Öğretim Yılı'nın ikinci döneminde tam olarak faaliyete geçirerek öncü okullardan biri olma özelliğini de kazandı” dedi. (HAKAN AKIN)







 
Son Eklenen Haberler