Takip Et

SON DAKİKA

Aydın'da eğitim ayakkabısız başladı

9 Eylül 2019, Pazartesi 13:22

     


Aydın Valisi Yavuz Selim Köşger, 2019-2020 eğitim öğretim yılının ilk ders zilini, Türkiye’nin ilk ayakkabısız girilen okulu olan Efeler Yılmazköy İlkokulu'nda çaldı.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

Aydın’da 2019 - 2020 Eğitim Yılı, Aydın Valisi Yavuz Selim Köşger ve diğer protokol üyelerinin katılımıyla Efeler Yılmazköy İlkokulu’nda düzenlenen törenle başladı.

2019 - 2020 Eğitim Yılı'nın başlamasıyla birlikte Aydın’da da 838 okulda, 14 bin 465 öğretmen ve 180 bin 182 öğrenci ders başı yaptı. Eğitim sezonunun başlangıcı için Yılmazköy İlkokulu’nda düzenlenen törende, ilkokul öğrencilerinden oluşan halk oyunları ekibi bir gösteri düzenledi. Okulun 4. Sınıf öğrencilerinden Ayfer Koç, eğitime yeni başlayan İlayda Çallı'ya tüm 1. sınıflar adına çiçek takdim ederek ‘Okulumuza hoş geldiniz’ dedi. Daha sonra ilk ders zili Vali Köşger tarafından çalınırken, öğrenciler de zilin ardından sınıflarında yerlerini aldı.

İlk gün ders yapma heyecanı yaşayan öğrenciler, okullarında yeni bir değişiklikle karşılaştı. Yılmazköy İlkokulu Müdürü Fatih Mehmet İlter’in girişimleri sonucu Türkiye’de ilkokullar düzeyinde ilk ‘Ayakkabısız’ girilen okul unvanı kazanan Yılmazköy İlkokulu’na öğrenciler ile tüm protokol üyeleri ayakkabısız veya galoş takarak girdi. Öğrencileri sınıflarında ziyaret eden Vali Köşger, yeni eğitim sezonunda başarılar diledi.

Öğrenciler de Vali Yavuz Selim Köşger’e bir tablo hediye etti. Tören, misafirler için hazırlanan ikramın ardından son buldu. Törene, Aydın Valisi Yavuz Selim Köşger'in yanı sıra Milli Eğitim Bakanlığı Daire Başkanı ve Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürü Abdullah Süslü, Vali Yardımcısı Hulisi Arat, Efeler Kaymakamı Cemal Şahin, Aydın İl Milli Eğitim Müdürü Seyfullah Okumuş, Aydın İl Emniyet Müdürü Rahmi Baştuğ, Efeler İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Özmen, Yılmazköy İlkokul Müdürü Fatih Mehmet İlter ile diğer okul müdürleri ile veliler ve öğrenciler katıldı. (ERDAL AYDIN)


HABER VİDEOLARI






 
Son Eklenen Haberler