Takip Et

SON DAKİKA

Aydın'ın özel öğrencileri karne sevinci yaşadı

9 Haziran 2017, Cuma 17:09

     


Nazilli Sümer Anaokulu'nda öğrenim gören 17 özel öğrenci karnelerini aldı. Otizmli öğrencilerin karnelerini Okul Müdürü Fülay Küçükoğlu ve öğretmenler takdim etti. Müdür Küçükoğlu, "Aileler otizmli çocuklarını saklamasın, okulumuza getirsin" dedi.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

Aydın’da 2016-2017 eğitim ve öğretim yılının sona ermesiyle birlikte 175 bin 152 öğrenci karne aldı. Milli Eğitim Müdürlüğü'ne bağlı Aydın'ın tek otizmli öğrencilere eğitim veren Sümer Anaokulu'nda eğitim gören 103 öğrenci ile okulda 4 ayrı sınıfta eğitim gören 17 otizmli çocuklara karneleri verildi.

Nazilli'nin Sümer Mahallesi'nde 2011 yılından bu yana okul öncesi eğitimi veren Sümer Anaokulu'nda bu yıl eğitim gören özel öğrenciler, sınıflarında özel eğitimi ve okul öncesi olmak üzere 2 eğitimi aynı anda aldı. Sınıf Öğretmeni Hatice Tunay, daha önce 2 şube ile otizmli çocuklara eğitim verdiklerini, fakat bu eğitim yılında şube sayısını 4'e çıkardıklarını ifade etti. Tunay, "Bu özel öğrencilerimiz ile 9 ay zaman geçirdik. İlk geldiklerinde hiç bir şekilde iletişim kuramadığımız öğrenciler vardı. Şu anda kat ettiğimiz yol, bizi çok mutlu ediyor. Herkesin, otizmin 365 gün farkında olması gerekiyor" dedi.

 

''OKULDA ÜCRET ALMIYORUZ''

Okul Müdürü Küçükoğlu, çocukların okula geldikten sonra önemli gelişim sağladığını belirtti. Küçükoğlu, "Okula ilk geldiklerinde öğrencilerimiz gelişimleri zayıftı. Şimdi küçük ve büyük kaslarında önemli gelişme var. Şu an eğitimi tamamlayan bir öğrencimiz okumayı ve yazmayı öğrendi sayılır. Öğrencilerimizde zihinsel ve bedensel yönde önemli gelişme yaşanması bizi çok mutlu ediyor. Bu gelişmeyi gören velilerimiz, önümüzdeki yıl yine bizim okulumuza göndereceklerini söylüyor. Benim ailelerden ricam, otizmli ve diğer engelli çocuklarını saklamayıp okulumuzda eğitim almalarını sağlasınlar. Öğrencilerimizden kesinlikle ücret almıyoruz" diye konuştu.

 

OKULA VEDA

ETTİLER

Sümer Anaokulu'nda karne sevinci yaşayan otizmli özel öğrenciler Defne Çelik, Yusuf Eymen Çelik, Mustafa Burak Acar, Muammer Enes Demirtaş, Umut Can Polat, Eda Tosun, Eyüp Mansız, Mehmet Faik Çelik, Ahmet Hakan Öztaş, Halime Yıldırım, Muhammed Enes Ayhan, Zeynep Kır, Erçin Alp, Alperen Tuğyan, Osman Demir, Meriç Sütçü ve Ahmet Hakan Öztaş karnelerini alıp öğretmenlerine ve okullarına veda ettiler. (ERDAL AYDIN)

HABER VİDEOSU

BÖLGENİN EN BÜYÜK REZİDANS PROJESİ: GOLD TOWERS...







 
Son Eklenen Haberler