Takip Et

SON DAKİKA

Öğrenciler camiyi tanıdı

7 Ekim 2016, Cuma 16:17

     


İncirliova’da bir grup ilkokul öğrencisi, Camiler ve Din Görevlileri Haftası dolayısıyla ilçenin en eski camisi olan Çarşı Camisi’ni gezdi..

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

İzzet Ayaydın-Ali Sarıyörük İlkokulu 4’üncü sınıf öğrencileri, Okul Müdürü Zekeriya Kahraman, sınıf öğretmeni Alaittin Köse, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmeni Halime Esma Mıhçı ile birlikte İncirliova Çarşı Camisi’ni gezdi. Konukları Vaiz Yunus Mersin ile İmam Hatip Sedat Angın karşıladı. Din görevlileri, öğrencilere caminin bölümlerini tanıttı.

“CAMİLER TEHLİKEYİ HABER VERİR”

Vaiz Mersin, günlük hayatta kitap okumanın önemli olduğunu dikkati çekerek, “Her türlü ders camide yapılır. Ülkemiz tehlikeye düştüğünde camiler haber verir. Minarelerden ezan ve sala okunur. Ve denir ki, ‘Ey Müslümanlar, ey halk, ülkemiz tehlikede, toplanın.’ Camiler ülkemize sahip çıkılması konusunda da uyarıyor. Düşmanların ülkemize girmesine, ezanların susturulmasına, okulların ele geçirilmesine izin vermeyiz. Camilerimiz haber verir, ülkemizi kurtarmaya başlarız. Ön önemli şey ahlaklı olmaktır, ardından kitap okumaktır. Okumak her Müslüman'ın yaşam biçimidir. Her gün kitap okunmalıdır” dedi.

Vaiz Mersin, etkinliğe katılan öğretmen ve öğrencilere teşekkür etti, derslerinde başarı diledi. Karşılıklı soru cevap şeklinde devam eden ziyaret, kitap hediyesi ve ikramlarla son buldu. (GÖKHAN DÜZYOL)

BİR RÜYAYI YAŞAMAK İÇİN İZLEYİN

 







 
Son Eklenen Haberler