Takip Et

SON DAKİKA

Kayran Ortaokulu'ndan bilim sergisi

7 Haziran 2017, Çarşamba 13:34

     


Kuyucak Kayran Ortaokulu öğrencileri, Tubitak 4006 Bilim Şenliği kapsamında, yaptıkları projeleri sergiledi. Hazırlanan 20 proje, 3 gün boyunca okul bahçesinde sergilenecek.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

Kayran Ortaokulu öğrencileri, Tübitak Bilim Şenliği için beş ayda hazırladıkları bilimsel projeleri okul bahçesinde sergileyerek ziyaretçilerin beğenisine sundu. Serginin açılış programı, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Ardından şenliğin proje mimarı da olan Matematik Öğretmeni Yeliz Erdoğan Özer, günün anlam ve önemine ilişkin bir konuşma yaptı. Özer, "Bilim fuarları, öğrenciler üzerindeki yarışma baskısını ortadan kaldırılarak bilimin eğlenceli taraflarının ortaya çıkarıldığı, öğrencilere yaparak ve yaşayarak öğrenme fırsatının verildiği bir platformdur. Bunun gibi fuarlarla öğrencilerin, öğretmenleri ve yakınlarıyla bilimsel bilgilerini paylaşmaları, üretebilmenin heyecanını yaşamaları, özgüvenli olmaları ve öğrenirken eğlenmelerinin sağlanması amaçlanmaktadır. Gayemiz, salt bilgiyi vermek değil, bildiğini aktarıp uygulayabilen bir nesil yetiştirmektir" dedi. Konuşmayı, halk oyunları gösterisi takip etti. Protokolün kurdeleyi kesmesiyle, Tübitak Bilim Sergisi açıldı. 40 öğrenci, büyük çaba ve titizlikle hazırladığı projelerin başında bekleyerek sergiyi gezen misafirlere tasarımlarını tanıtıp hangi amaçla yapıldıklarını anlattı. İpek Yolu, Engelsiz Kafe, Sokaklar Bizim Otoparkı, Canım Sana Emanet, serginin en dikkat çekici tasarımları arasındaydı. Öğrenciler, hayatı kolaylaştırmak düşüncesiyle uygulamaya geçirildikleri bu projelerle, büyüklerinin takdirini kazandı.

 

Tübitak 4006 Bilim Şenliği Sergisi'ne Kuyucak Kaymakamı Selami Işık, Garnizon Komutanı Ersin Erhan, Müftü Mehmet Evirgentürk, İlçe Tarım Müdürü Sebahattin Varol, Milli Eğitim Müdürü Mehmet Karadağ, Milli Eğitim Şube Müdürü Ebubekir Bulut, Kayran Muhtarı Abdullah Kanyılmaz, Atatürk Ortaokulu Müdürü Mehmet Pınar, Başaran Ortaokulu Müdürü Erdoğan Orkun, Gencelli Ortaokulu Müdürü Ali Menderes, Pamukören Ortaokulu Müdürü Okan Yaka, Kayran Ortaokulu öğretmenleri, öğrencileri ve veliler katıldı. Hazırlanan 20 proje, 6-8 Haziran tarihleri arasında okul bahçesinde sergilenmeye devam edecek. (EBRU GÜLSOY)

BÖLGENİN EN BÜYÜK REZİDANS PROJESİ: GOLD TOWERS...







 
Son Eklenen Haberler