Takip Et

SON DAKİKA

Darbeden sonra 15 ayda 34 bin öğretmen ihraç edildi

6 Ekim 2017, Cuma 14:43

     


Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası (Eğitim-Sen) Aydın Şubesi, Kent Meydanında düzenlediği basın açıklaması ile 1994 yılından bu yana her yıl kutlanan 5 Ekim Dünya öğretmenler gününü kutladı. Sendika üyelerinin "Öğretmenime Dokunma" döviz ve bayrak açarak sorun ve taleplerinin dile getirildiği basın açıklamasında, 15 Temmuz darbe girişimin ardından 15 ayda 34 bin öğretmenin meslekten ihraç edildiği bildirildi.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

Eğitim-Sen Şube Başkanı Kadir Özdemir, yaptığı basın açıklamasında iktidarın eğitime yönelik politikalarını eleştirdi. Özdemir, eğitim emekçilerinin örgütlü mücadelesinin iktidarın hedefinde olduğunu belirerek, öğretmenlik mesleğinin itibarsızlaştırılıp, meslek onurlarının zedelendiğini söyledi.

 

"ANTİDEMOKRATK UYGULAMALAR SÜRÜYOR"

Özdemir, yıllardır ülkenin dört bir yanında fedakârca görev yapan öğretmenlerin önemli bir bölümünü Dünya Öğretmenler Günü’ne, darbe girişimi sonrası yaşanan hukuksuz ihraçlar, açığa alınmalar, tutuklama, soruşturma ve sürgün gibi antidemokratik uygulamalarla karşılaştıklarını söyledi. Başkan Özdemir, bugüne kadar OHAL KHK’ları ile 34 bin öğretmenin kamu görevinden hukuksuz bir şekilde kendilerine savunma hakkı dahi tanınmaksızın siyasi ve idari tasarruflarla ihraç edildiğini kaydetti.

 

"15 TEMMUZ SONRASI YAŞANAN İHRAÇLAR GEÇMİŞ DARBELERDE YAŞANMADI"

Özdemir, 12 Eylül darbesi dahil geçmişte yaşanan darbe dönemlerinde dahi bu kadar yoğun ve kapsamlı bir öğretmen kıyımı yaşanmadığına dikkati çeken Özdemir, “12 Eylül darbecileri 3 bin 700 öğretmeni ihraç ederken, 15 Temmuz darbe girişimi sonrası 33 bin 965 öğretmen ihraç edilmiştir. 15 Temmuz darbe girişiminin başarılı olması halinde yaşanacak ne varsa, geçtiğimiz 15 ay içinde yaşanmış, kamuda ve eğitimde yaşana ihraçlar, açığa almalar ve sürgünler nedeniyle 1 milyona aşkın öğrencinin eğitim hakkı Hükümet –MEB işbirliği ile fiilen engellenmiş, 20 bine yakın Eğitim Sen üyesi cezai yaptırımlarla karşı karşıya kalmıştır” dedi.

 

“OHAL KALDIRILSIN, KHK’LAR İPTAL EDİLSİN”

Öğretmenlik mesleğinin itibarsızlaştırılıp meslek onurunun zedelendiğine dikkati çeken Özdemir, Öğretmen Stratejisi Belgesi, mesleği ve geleceklerini tehdit ettiğini ifade etti. Öğretmenlerin sorunlarının giderek arttığını kaydeden Özdemir, Eğitim Sen olarak taleplerini anlattı. En önemli talepleri arasında OHAL’in kaldırılması, KHK’ların iptal edilmesi ile gerçekleştirilen hukuksuz ihraçların iptal edilmesi ve mesleklerinden ihraç edilen tüm kamu emekçilerinin görevlerine geri iade edilmesi öne çıkanlar arasında yerini aldı.

Sendika üyelerinin, güvenlik güçlerinin gölgesinde gerçekleştirdikleri basın açıklaması taşıdıklaır döviz ve pankartlar eşliğinde attığı sloganlar ile son buldu. (GÜLAY ÖZTEKİN)







 
Son Eklenen Haberler