Takip Et

SON DAKİKA

Aydın’daki okullarda da tayinler başlıyor

6 Ekim 2016, Perşembe 10:09

     


Türkiye’nin gözde okullarının yer aldığı 155 proje okulda 8 yılını dolduran müdür ve öğretmenlerin tayinlerinin istenmesi Aydın’da yankı buldu. Aydın’da Efeler ve Nazilli’de bulunan proje okullarındaki öğretmenler, atamaları endişe verici olarak değerlendirdi.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

Zorunlu tayine tepki gösteren Aydın’daki öğretmenler, “Milli Eğitim Bakanlığı'nın proje okullarında 8 yılını dolduran öğretmenlerin zorunlu atanması sonucu birçok öğrenci de mağdur olacak. 155 proje okulunda bulunan 4 bin 598 öğretmenden bin 187'si, çalıştığı kurumda 8 yılını doldurmuş. Bu konudan en çok etkilenen yine öğrenciler olacak” dediler.

“ÖĞRETMENLER GÖKTEN PARAŞÜTLE İNMEDİ”

Rotasyona karşı olduklarını belirten Türk Eğitim-Sen Aydın Şube Başkanı Rıdvan Naci Devli, “Öğretmenleri bir yerden başka bir yere göndermek hiçbir insanı ahlakla bağdaşmıyor. Bunu kabullenmemiz söz konusu değildir. Daha önce de yönetmelik maddelerini yargıya taşıdık ve iptalini gerçekleştirdik. Arkadaşlarımızın endişelerini yerinde görüyorum. Bu konu da yargıya taşınabilir. Proje okullarına bu öğretmenler gökten paraşütle düşmedi. Sınavla geldiler. Proje okullarında görev alabilmek çok zor. Bu Milli Eğitim'e, okula, öğrenciye ve veliye zarar verir” diye konuştu. (MEHMET AKİF SÜTÇÜ)

BİR RÜYAYI YAŞAMAK İÇİN İZLEYİN







 
Son Eklenen Haberler