Takip Et

SON DAKİKA

Aydın Türkiye’de ilki gerçekleştirecek

3 Kasım 2014, Pazartesi 14:30

     


‘Çağrı Merkezi Operatörlüğü Modüllerinin Geliştirilmesi’ Projesi kapsamında Türkiye’de ilk kez Aydın Efeler Osmangazi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde Büro Yönetimi alanında Çağrı Merkezi Operatörlüğü dalı açılacak.

Türkiye’de Mesleki ve Teknik Eğitimin Kalitesinin Arttırılması Hibe programı kapsamında Aydın Valiliği AB ve dış İlişkiler Koordinasyon Merkezi’nin teknik desteği ile sunulan ve Avrupa Birliği, İnsan Kaynaklarının Geliştirilmesi Yapısal Fonlarınca (IPA) desteklenmeye hak kazanan “Çağrı Merkezi Operatörlüğü Modüllerinin Geliştirilmesi Hibe Projesi” tanıtım toplantısı gerçekleştirildi.

Efeler Kahve Bahane’de düzenlenen toplantıya, Aydın Vali Yardımcısı Mustafa Yıldız, Aydın İl Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre, Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Rektörü Mustafa Birincioğlu, Aydın Ticaret Odası Başkanı Hakan Ülken, Aydın Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Mustafa Görgülü, Aydın İŞKUR İl Müdürü Rahmi Terzi, Proje Hibe Faydalanıcısı Aydın Osmangazi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü İsmail Seçkin Üstün ve proje ortağı kurum ve kuruluş temsilcileri katıldı.

“BUGÜNE KADAR MESLEK OLARAK GÖRÜLMEDİ”

Aydın Osmangazi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü İsmail Seçkin Üstün, projenin tanıtım sunumunu gerçekleştirerek, “Çağrı Merkezi Operatörlerinin çoğunluğu lise mezunlarından oluşmakta, fakat bir eğitimi olmadığı için bu sektörü çalışanlar meslek olarak görmemektedir. Buna bağlı olarak 6 ay ile 1 yıl arasında işten ayrılmalar yaşanmaktadır. Proje tamamlandığında Büro Yönetimi alanında açılacak bu dal ile eğitimli olarak işe başlayacaklardır. Ayrıca Çağrı Merkezi sektörü engellilerin, kadınların ve evde çalışmak isteyenler gibi toplumun dezavantajlı kesimlerinin istihdamına uygun bir sektördür” dedi.

ESKİŞEHİR EKONOMİSİNE AYDA 1,5 MİLYON TL KAZANDIRIYOR

Proje İştirakçisi Win Bilgi İletişim Hizmetleri’nin Eskişehir Ekonomisi’ne ayda 1,5 milyon TL nakit akıttığına dikkat çekilirken, çağrı merkezinde çalışan bireyin, farklı kişilerin sorunlarını dinleyerek sorun çözme kabiliyeti, algı yeteneği, kendini ifade edebilme yeteneği kazandığı ve bu yeteneklerini geliştirdiği belirtildi.

Toplantı proje ile ilgili değerlendirmeler alınarak son buldu. (GAMZE KORKMAZ)







 
Son Eklenen Haberler