Takip Et

SON DAKİKA

Eğitim-Sen Söke: Bu ağır saldırıyı püskürteceğiz

2 Ekim 2016, Pazar 12:05

     


15 Temmuz'daki darbe girişiminin ardından sendikaya bağlı öğretmenlerin görevden alınmasını protesto eden Eğitim-Sen Söke Şubesi üyeleri, işlerine ve ekmeklerine sahip çıkacaklarını belirterek, bu ağır saldırıyı püskürteceklerini söyledi.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

Söke Hükümet Meydanında bir araya gelen Eğitim-Sen Şube Şubesi üyeleri, eğitimcilerin görevden alınması ile mücadele edeceklerini belirtti. Eğitim-Sen Söke Şube Temsilcisi Hayri Yaptaterek, "Darbecilerle mücadele adı altında emekçilere, işçilere ve toplumsal muhalefete bedel ödetildi. Özgür basına yönelik baskıları ve yayın durdurma uygulamaları artarak sürdü. OHAL gerekçe gösterilerek yine çok sayıda televizyon kanalının yayınının durdurulması, ancak darbecilerin atmaya cesaret edebileceği adımların atılarak özgür basına darbe yapıldığı, tam anlamıyla bir zulüm döneminden geçiyoruz. OHAL ve Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile süren saldırı dalgasından her dönem darbelerin sıkı yönetimlerin, OHAL’lerin hedefi haline gelen konfederasyonumuz KESK’de payına düşeni alıyor. Üyelerimiz kokteyl gerekçelerin öne çıktığı KHK’lerle FETÖ torbasına doldurulup açığa alınıyor, ihraç ediliyor" dedi.

1 Eylül Dünya Barış Günü’nde çıkarılan 672 sayılı KHK ile sendika üyesi 200'ü aşkın kişinin kamudan ihraç edildiğini hatırlatan Yaptaterek, "Okulların açılmasına on gün kala 9 bin 800'ü Eğitim-Sen üyesi olmak üzere toplam 11 bin 301 eğitim emekçisi açığa alındı. Ardından da farklı illerde soruşturmalar başlatıldı. İşin garip tarafı, Saray başta olmak üzere hemen herkes kamuda açığa almalarda ve ihraçlarda “at izi it izine karşıtı” tespiti yapıyor" diye konuştu.

“OHAL KALDIRILSIN”

OHAL’in kaldırılmasını isteyen Yaptaterek, şunları söyledi: "KESK hedefte, çünkü KESK sadece üç milyon kamu emekçisinin değil, emekten, demokrasiden ve barıştan yana milyonların sesidir. KESK hedefte, çünkü KESK sendikal mücadelenin, demokrasi ve özgürlük mücadelesinin bir parçası olduğunu bilen kamu emekçilerinin mücadele örgütüdür. İşte bunun için aslında hedefte olan sadece bağlı sendikalarının üyeleri açığa alınan, ihraç edilen, gözaltına alınan, tutuklanan KESK değil, emek, barış ve demokrasiyi savunan herkestir. Bugün genelde toplumun en geniş kesimleri özelde kamu emekçileri olarak sıkıştırıldığımız bu cendereden çıkmanın tek yolu sıramızı beklemeden, haklarımızı korumak için zaman kaybetmeden bir arada birleşik mücadeleyi örmekten geçmektedir. Bunun için iş yerlerinde ve yerellerde OHAL kaldırılsın." (BURHAN CEYHAN)

BİR RÜYAYI YAŞAMAK İÇİN İZLEYİN







 
Son Eklenen Haberler