Takip Et

SON DAKİKA

Belediye personeline yangın eğitimi

1 Aralık 2016, Perşembe 17:00

     


İncirliova Belediyesi'nde, hizmet içi eğitim programı kapsamında belediye personeline yangın söndürme ve yangında ilk yardım eğitimi verildi.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

Ayyıldız Ortak Sağlık ve Güvenlik Birimi (OSGB) tarafından verilen eğitim iki gün sürdü. Belediye eski sinema salonunda gerçekleştirilen eğitimde belediye personeline, iki saatlik teorik eğitim verildi, ardından tatbikat yaptırıldı. Ayyıldız Grup İş Sağlığı ve İş Güvenliği Uzmanı Muharrem Demirbilek ve Yangın Güvenlik Uzmanı Ayhan Kınay tarafından yangın sırasında gerekli olabilecek ilk yardım ve yangın söndürme eğitimleri verildi. Yangın söndürme eğitimlerinde yangın türleri, söndürme cihazları özellikleri, yangın esnasında ve sonrasında yapılması gerekenler anlatıldı. Alevlere müdahale sırasında karşılaşılabilecek olumsuzluklara yönelik alınması gereken tedbirler bildirildi. Eğitimin son bölümünde ise sinema salonunun yan tarafında bulunan alanda kontrollü olarak ateş yakıldı ve yangın söndürme tatbikatı gerçekleştirerek personelin deneyim kazanması sağlandı.

DOĞRU BİLİNEN YANLIŞLARA AÇIKLIK GETİRDİ

Ayyıldız OSGB Yangın Güvenlik Uzmanı Ayhan Kınay, yangın esnasında uygulanacak tedbirlere ilişkin, halk arasında doğru bilinen yanlış uygulamalara da dikkati çekti. Tedbirsizlik ya da bilgi eksikliği nedeniyle ölümlere kadar varabilen kazaların yaşandığına işaret eden Kınay, “Bazen küçücük bir tedbir ya da herhangi bir konuda doğru bir bilgi sahibi olmak, büyük felaketlerin önüne geçebilir. Rutin akış içerisinde dikkate almadığımız bir şey, daha sonra yaşamsal önem taşıyan bir duruma dönüşebilir. Bu nedenle bugün yangın söndürme ve ilk yardım eğitiminde olduğu gibi düzenli eğitim programlarıyla eğitim ve bilgi düzeyini yükseltmeyi hedefliyoruz. Bu bilgiler sadece görev yerlerimizde lazım gelen değil, aynı zamanda yaşamın her anında ihtiyaç duyabileceğimiz türden konuları içeriyor. Örneğin günlük hayatta; kapalı bir alanda oluşmuş gaz kaçağı anında elektrik sigortasını indirmek büyük tehlike oluşturmaktadır. Çünkü o esnada kıvılcımlar oluşarak daha büyük felaketlerin oluşmasına yol açılabilir” diyerek yapılması doğru olan uygulamaları sıraladı.

ADANA’DAKİ YANGINI HATIRLATTI

Belediye Başkanı Gürşat Kale ise, “Adana’da bir öğrenci yurdunda 12 kişinin ölümüyle sonuçlanan yangını hatırlatarak ölenlere rahmet dileyen Belediye Başkanı Gürşat Kale, “Bu işin önemini hissederek gereğini yerine getirmemiz lazım. ‘Bize bir şey olmaz, biz efeyiz, her şeyle baş ederiz’ diyemeyiz. Gerçekten efeyiz ama kuralları da öğreneceğiz. Ölünceye kadar eğitim devam edecek. İş güvenliği konusunda hassasiyetimizi sürdüreceğiz. Yangın, hakikaten hayati öneme haiz sorunlardan bir tanesidir. Bu hassasiyeti gözeterek bugünkü eğitimimizi programlaştırdık. Arkadaşlarımızın bu konudaki teknik destekleriyle bu işi daha iyi hale getirmeye çalışıyoruz” dedi. (GÖKHAN DÜZYOL)

BÖLGENİN EN BÜYÜK REZİDANS PROJESİ: GOLD TOWERS...







 
Son Eklenen Haberler