Takip Et

SON DAKİKA

Bu yolu kullanacak olan Aydınlılar dikkat!

29 Aralık 2014, Pazartesi 14:02

     


Hava sıcaklığında yaşanan ani düşüşler, Ege Bölgesi’nin iç kesimlerindeki karayollarında gizli buzlanmayı da beraberinde getirdi. Aydınlıların da sıkça kullandığı karayolunda gece buzlanma sonucu meydana gelen kazalarda 5 araç devrilirken, 6 kişinin de yaralandığı öğrenildi. Yetkililer sürücüleri, yılbaşı tatili nedeniyle yoğunluğun yaşandığı karayollarında daha dikkatli ve kontrollü seyretmeleri konusunda uyarıyor.

 (FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

Uşak Huzur Park civarında gece gizli buzlanma sonucunda meydana gelen kazalarda 5 araç devrilirken, 6 kişi de yaralandı. Kazalar yüzünden Uşak-İzmir Karayolu’nda trafik bir süre aksadı.

Uşak –İzmir Karayolunun 2. Kilometresinde bulunan Huzur park önünden yokuş aşağı inen yolda gece meydana gelen gizli buzlanmada kontrolünü kaybeden araçlar, değişik saatlerde kayarak devrildi.

İlk kaza sabah 05.30 sıralarında meydana geldi. Ankara istikametinden İzmir’e giden 34 JC 4467 plakalı TIR, sürücünün kontrolü kaybetmesiyle, yol kenarındaki su kanalına uçtu. Yara almayan TIR sürücüsünün hastanede kontrol altına alındığı öğrenildi.

Kazayı haber alan Uşak Belediyesi yol ekipleri, yolda tuzlama çalışmaları yaptı. Ancak, bu çalışmalar da yeterli olmadı. Daha sonra aynı bölgede İzmir istikametine giden, 64 LV 333 plakalı çekici ve 64 NR 726 plakalı otomobil de gizli buzlanma nedeniyle kayarak devrildi.

Sabah saat: 07.00 sıralarında Tekstil OSB’ye işçi almaya giden 64 S 481 ve 64 S 0101 plakalı servis araçları da sürücülerin kontrollerini kaybetmesi sonucu devrildi. Kaza yapan 5 araçta bulunan 6 kişinin yaralandığı, yaralıların ilk yapılan kontrollerinde hayati tehlikelerinin bulunmadığı öğrenildi.

Öte yandan araçların devrilmesi sonucu, refüj ve yol kenarlarında bulunan ağaçlar ve korkuluklar sökülürken, kazaya karışan araçlarda kış lastiği kullanılmadığı belirlendi.

Kazalar sırasında trafik tek şeritten verilince, Tekstil OSB servisleri Akar Kavşağı’nda yaklaşık 2 saat bekletildi. Devrilen araçların çekilmesiyle yol trafiğe açıldı. (SALİH KILINÇ) 







 
Son Eklenen Haberler