Takip Et
  • 29 Eylül 2020, Salı 11:47

"Nesli" hastanedeki teması azaltıyor

Türk bilim insanlarınca geliştirilen robot "Nesli", Sağlık Bilimleri Üniversitesi Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi Bornova Onkoloji Merkezinde kullanılmaya başlandı. Yapay zeka üzerine çalışmalar yapan bilgisayar mühendisi Prof. Dr. Süleyman Sevinç, ... haberin devamı için tıklayın

DEPARK Dokuz Eylül Teknoloji Geliştirme AŞ bünyesinde faaliyet gösteren Labenko adlı şirketin, kan alma birimindeki sıranın ortadan kaldırılması, karışıklığın önlenmesi ve hastalık bulaşmasının engellenmesi amacıyla tasarladığı "Nesli" isimli robot Sağlık Bilimleri Üniversitesi Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi Bornova Onkoloji Merkezinde kullanılıyor. Bir buzdolabını andıran robot, siber fiziksel sistem sayesinde kan alma ünitesindeki sekreterlerin görevini üstleniyor, bilgisayar görüşü ile tüpleri görüyor, ayırt ediyor, etiketliyor ve kullanıma sunuyor.  ( Lokman İlhan - Anadolu Ajansı )

DEPARK Dokuz Eylül Teknoloji Geliştirme AŞ bünyesinde faaliyet gösteren Labenko adlı şirketin, kan alma birimindeki sıranın ortadan kaldırılması, karışıklığın önlenmesi ve hastalık bulaşmasının engellenmesi amacıyla tasarladığı "Nesli" isimli robot Sağlık Bilimleri Üniversitesi Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi Bornova Onkoloji Merkezinde kullanılıyor. Bir buzdolabını andıran robot, siber fiziksel sistem sayesinde kan alma ünitesindeki sekreterlerin görevini üstleniyor, bilgisayar görüşü ile tüpleri görüyor, ayırt ediyor, etiketliyor ve kullanıma sunuyor. ( Lokman İlhan - Anadolu Ajansı )