Takip Et

SON DAKİKA

Engelli annelere özel "beşik"

23 Kasım 2016, Çarşamba 17:12

     


İzmir Ekonomi Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Endüstriyel Tasarım Bölümü öğrencisi Tuğçe Çelimli'nin tasarladığı ve "Circle" adını verdiği beşikle, tekerlekli sandalyede yaşamlarını sürdüren anneler, bebeklerinin bakımını daha kolay yapabilecek.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

İzmir Ekonomi Üniversitesi'nden yapılan açıklamaya göre, "Circle" adı verilen beşik, annenin tekerlekli sandalyede bebeğin gereksinimlerini daha kolay karşılaması ve malzemelere daha kolay ulaşması için tasarlandı. Beşiğin annenin bütün ihtiyaç duyduğu malzemeleri bir arada ve el altında bulmasını sağladığı belirtildi.

Çelimli'nin tasarımı, Türkiye Mobilya Sanayicileri Derneği tarafından bu yıl 12. kez gerçekleştirilen "Ulusal Ev Mobilyaları Tasarım Yarışması"nın 'Engelliler için Ev Mobilyası' kategorisinde birinci oldu.

ENGELLİ ANNELERE BÜYÜK KOLAYLIK SAĞLAYACAK

Çelimli, tasarladığı mobilyada, işlevselliğin ön plana çıktığını belirterek, "Engelli bireylerin kullanımına yönelik mobilya tasarımları fazla bulunmuyor. Engelli annelerin bebeklerinin ihtiyaçlarını daha hızlı ve kolay karşılamalarını amaçladım. Tasarımımın boyu, oturma hizasında ve dönerli raflardan oluşuyor. Böylelikle anne istediği malzemeyi kolayca alabiliyor. Yatağın boyu oturma mesafesinde böylece anne bebeğine rahatlıkla ulaşabiliyor. Korumalıklar ve yatak dönebiliyor. Yan taraflardaki raflar da dönebilir şekilde yapıldı. Mobilyanın fonksiyonları engelli anneler için özel hazırlandı" ifadelerini kullandı. (AA)

BÖLGENİN EN BÜYÜK REZİDANS PROJESİ: GOLD TOWERS...







 
Son Eklenen Haberler