Takip Et

SON DAKİKA

Eşek sütüne yoğun ilgi

22 Kasım 2016, Salı 15:33

     


Muğla'nın Fethiye ilçesinde 6 yıldır eşek sütü üretimi yapan Enver Yalçın, Türkiye'nin farklı illerinin yanı sıra yurt dışına da kargoyla süt gönderiyor.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

Kargı Mahallesi'ndeki turistik işletmesinde 10 eşek besleyen Yalçın, gazetecilere yaptığı açıklamada, eşeklerden elde ettiği süte yerli ve yabancı turistlerin yoğun ilgi gösterdiğini söyledi.

Türkiye'nin farklı illerinde eşek sütü üretimi yapıldığına değinen Yalçın, "Günlük yaklaşık 3 litre süt üretiyoruz. Türkiye'nin hangi ilinden isteyen olursa gönderiyoruz. Kemoterapi gören hastalar, astım, bronşit gibi hastalığı olanlar daha çok talep ediyor. Son yıllarda sütün bu hastalıklara iyi geldiği söylenince bize de çok fazla talep geldi." dedi.

Bir eşeğin yaklaşık 3 bin lira olduğunu kaydeden Yalçın, "Bugün eşek 'altın' değerinde oldu. Sütün kilogramı piyasada 150-200 liraya kadar çıktı. Biz ise kilogramını 100 liradan veriyoruz. Türkiye'nin her yerine termoslara koyarak kargoyla gönderiyoruz." diye konuştu.

Yalçın, bölgeye turistik amaçlı gelen yabancıların da sütten talep ettiğini, Almanya, Fransa ve İtalya'ya da eşek sütü gönderdiğini kaydetti. (AA) 

BÖLGENİN EN BÜYÜK REZİDANS PROJESİ: GOLD TOWERS...







 
Son Eklenen Haberler