Takip Et

SON DAKİKA

İcralık güvercinlere "toplu satış" nedeniyle alıcı çıkmadı

19 Aralık 2016, Pazartesi 15:36

     


İzmir'in Torbalı ilçesinde, zimmet suçundan tutuklanan banka veznedarının icra yoluyla el konulan 2 bin güvercini, açık artırmayla satışa çıkarıldı. Güvercinlerin cinslerine göre toplu olarak satışa sunulması üzerine çıkan yüksek fiyattan yakınan katılımcılar, fiyat vermeyerek artırmaya girmedi.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

Torbalı İcra Müdürlüğünce, zimmet suçundan tutuklu banka veznedarının el konulan güvercinlerin satışı amacıyla, yediemin olarak güvercinlerin teslim edildiği çiftlikte açık artırma düzenlendi. İcra yoluyla satışa ilişkin verilen ilandan konuyu öğrenen çevre il ve ilçelerdeki çok sayıda güvencin besleyicisi, teklif verme amacıyla açık artırma için hazır bulundu.

Torbalı İcra Müdürlüğünün, güvercinleri cinslerine göre ayırıp "toplu satış" için fiyat koyması üzerine alıcılar, aynı cinsten onlarca kuşa 20 bin lira gibi ortalama bir rakamın istendiğini, bunu karşılayamayacaklarını belirterek mezat şeklinde tek tek satış yapılması talebinde bulundu.

Satışların cinse göre toplu olarak yapılacağının söylenmesi üzerine güvercin almak isteyenler, artırmaya katılmadı.

Katılım olmayınca ihale, aynı yöntemle tekrarlanması için yarına ertelendi.

ZİMMET SUÇUNDAN TUTUKLANMIŞTI

İzmir'in Bornova ilçesinde bir banka şubesinde veznedarlık yapan ve ortadan kaybolan N.A'nın, bazı hesaplarda usulsüzlük yaparak zimmetine 2 milyon lira geçirdiği ileri sürülmüş ve hakkında yakalama kararı çıkartılmıştı. N.A bir süre sonra polise teslim olmuş ve çıkarıldığı mahkemece tutuklanmıştı. N.A'nın mal varlığına ve 2 bin güvercinine icra yoluyla el konulmuştu. (AA)

BÖLGENİN EN BÜYÜK REZİDANS PROJESİ: GOLD TOWERS...

 







 
Son Eklenen Haberler