Takip Et

SON DAKİKA

Şehitliklerde "Babalar Günü"

19 Haziran 2017, Pazartesi 10:35

     


İzmir'deki şehit yakınları Kadifekale Hava Şehitliğinde duygulu anlar yaşadı.

 

İzmir'deki şehit yakınları "Babalar Günü"nde Kadifekale Hava Şehitliği'nde duygulu anlar yaşadı.

 

Kadifekale Hava Şehitliği'nde kimi babası kimi de evladı için kucakladı soğuk mezar taşlarını. Evladına hasret anne babaların gözyaşı yağmura karıştı. Bazı şehit mezarlarındaki ağaçların dallarında futbol takımlarının atkıları asılı dururken, bir şehit mezarına bırakılmış şekerler yürek dağladı.

 

Diyarbakır'da geçen yıl şehit olan Astsubay Başçavuş Halit Zilani Çelik'in babası Mehmet Çelik, AA muhabirine yaptığı açıklamada, başta şehit babaları olmak üzere tüm babaların Babalar Günü'nü kutladı.

 

Tarif edilmez bir acı yaşadıklarını dile getiren Çelik, "Ben 'Bırak gel oğlum' dedim. 'Baba nasıl gelirim, burada arkadaşlarım savaşırken ben nasıl rahat gezerim, nasıl uyurum, yerim, içerim?' dedi. 'Alnımıza yazılıysa çekeriz bu acıyı.' dedi. Bu konuşmamızdan 3 gün sonra şehit oldu." diye konuştu.

 

Oğluyla son konuşmasını ve kendisine "Babam" diye seslenişini unutamadığını ifade eden Çelik, "En son bana konuştuğunda 'Babam' dedi. O seslenişini hiç unutmuyorum. O 'babam' kelimesini hiç unutmuyorum." dedi.

 

Anne Mesude Çelik de şehit oğlunun kendisine olan sevgisi nedeniyle kızına ismini verdiğini belirterek, geride acılı eşi ve 2 çocuğu ile kalmanın üzüntüsünü yaşadıklarını ifade etti.

 

- "Şimdi evladımın karşımda olması için canımı feda ederdim"

Oğlunun çok inançlı, vatansever bir kişiliğe sahip olduğunu söyleyen Mesude Çelik, Diyarbakır'ın çok sıcak olması nedeniyle "oruca ara vermesini" istediği oğlunun, "Anne niye tutmayayım, seneye çıkacağımızı Allah bilir." dediğini aktardı.

 

Hemen hemen her gün şehitliğe gelerek oğlunun mezarını ziyaret ettiklerini anlatan anne Çelik, şöyle konuştu:

 

"Biz buraya her gün geliyoruz, görmediğimizde duramıyoruz. 'Bu sene Doğu görevim sona erecek, Batı'ya tayinim çıkacak' demişti. Biz de babasıyla 'Oğlum her gün senin yanına geleceğiz' demiştik. İşte şimdi her gün geliyoruz. Bir bayram biz ona giderdik, bir bayram o bize gelirdi. İznini bize göre ayarlardı. Hiç bizden ayrı kalmak istemezdi. Bizi hep yanında tutsun, bizi hep mutlu etsin isterdi. Şimdi evladımın karşımda olması için canımı feda ederdim."

 

- "O bize gelemedi, biz ona geldik"

Hatay'ın Serinyol ilçesinde 2003 yılında şehit olan Jandarma Çavuş Mustafa Mutlu'nun babası Kasım Mutlu da oğlunun şehit olmasının üzerinden 14 yıl geçmesine rağmen acısının ilk günkü gibi taze olduğunu dile getirdi.

 

"Oğlumuz bizlere gelemeyeceği için haliyle biz ona geldik. İnşallah bunu kabrinde hissetmiştir." diyen Mutlu, şunları söyledi:

 

"Orada görüşürüz, bir tek umudumuz odur. Ama şunu da biliyoruz ki şu vatan var olduğu müddetçe muhakkak şehitler olacaktır. Ne mutlu bize ki biz de bir şehit babasıyız. İnşallah daha az şehitler olur bu vatan uğruna artık."

 

Evde farklı bir acı, şehitlikte farklı bir acı yaşadıklarını belirten Mutlu, "Kaderimizde bu varmış acımız hiç dinmiyor. Evdeki hissimiz çok farklı oluyor ama buraya geldikten sonra, buradaki bütün kardeşleriyle beraber olduğunu gördükten sonra 'Ne mutlu bize ki biz de bir evlat bu vatan uğruna vermişiz' diyoruz." şeklinde konuştu. (AA)

BÖLGENİN EN BÜYÜK REZİDANS PROJESİ: GOLD TOWERS...







 
Son Eklenen Haberler