Takip Et

SON DAKİKA

"Bu keşmekeşlik sürerse sopa, üzerimizden kalkmaz"

19 Haziran 2017, Pazartesi 10:15

     


Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) Genel Başkan Yardımcısı Hasan Aşkın, "Bu keşmekeşliğimiz, dağınıklığımız olduğu müddetçe maalesef emperyalizm ve uşakları ve yerli işbirlikçileri, üzerimizden sopalarını eksik etmeyecekler." dedi.

 

Aşkın, partisince düzenlenen iftar programında yaptığı konuşmada, ülkede ve dünyada gerçek adaleti ve dürüst siyaseti hakim kılmak için kurulmuş bir siyasi parti olduklarını söyledi.

 

ABD Başkanı Donald Trump'ın seçim kampanyası sırasında ülkenin borcunu Körfez ülkelerine ödeteceğini söylediğini belirten Aşkın, şunları dile getirdi:

 

"Hiç kimsenin beklemediği Trump kazandı ve ilk ziyaretini Suudi Arabistan'a yaptı. Toplamda 380 milyar dolarlık bir ticari anlaşma sağlandı. Bunun 110 milyar doları silah satışı. Hem silahını hem de ürününü sattı, cebine parayı doldurdu. Giderayak Körfez İşbirliği Konseyi üyeleri olan 6 ülkeye seslendi: 'Bakın, sizin içinizde bir ülke var ki sözüm ona bazı terör yapılarına finansman sağlıyor.' Burada kastı HAMAS'tı."

 

Katar ile bazı Arap ülkeleri arasındaki krize de değinen Aşkın, "Katar'ı farklı kılan unsur, Körfez İşbirliği Konseyi üyeleri arasında kendisine has bir rota çiziyor, ekonomik anlamda kafası çalışıyor. Hem İran'la iyi geçiniyor hem Avrupa ile. ABD hem kendi ekonomisini kurtarmak hem de ekonomik olarak biraz iyi giden ülkelerin önüne set çekmek ve yok etmek adına hamleler geliştiriyor." değerlendirmesinde bulundu.

 

Aşkın, İslam ümmetinin birbirinden kopuk olduğuna dikkati çekerek, "Bu keşmekeşliğimiz, dağınıklığımız olduğu müddetçe maalesef emperyalizm ve uşakları ve yerli işbirlikçileri, üzerimizde sopalarını eksik etmeyecekler." ifadelerini kullandı.

 

Aşkın, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu'nun tutuklanmasına tepki için başlattığı yürüyüşe ilişkin de CHP'nin yıllardır kendi yandaşları ve fikirdaşları dışında hiç kimsenin adalet talebine ses vermediğini öne sürdü.

 

"İster gazeteci, ister milletvekili, kim olursa olsun, suç işlerse her vatandaşın hukuku kadar hak sahibidir." diyen Aşkın, Kılıçdaroğlu'nun bu konuda samimi olduğuna inanmadıklarını savundu. (AA)

BÖLGENİN EN BÜYÜK REZİDANS PROJESİ: GOLD TOWERS...








 
Son Eklenen Haberler