Takip Et

SON DAKİKA

Karakalemle hayata tutundu

10 Temmuz 2017, Pazartesi 14:14

     


Manisa'nın Demirci ilçesinde kendi çabalarıyla karakalem resim yapmayı öğrenen Semra Yalçın, yakalandığı lenf kanserinden gördüğü tedavinin yanı sıra resme olan tutkusu sayesinde kurtuldu.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

Doktor Mehmet Akarsu Mahallesi'nde yaşayan 18 yaşındaki Semra Yalçın, 2014 yılında lenf kanserine (lenfoma) yakalandı. Yalçın, hastalığının moralini bozmasına engel olmak, onu aklından çıkarmak için karakalem resimler yapmaya başladı.

 

Herhangi bir eğitim almayan Yalçın, kendi çabalarıyla resim yapmayı öğrendi. Karakalemle portre ve manzara resimleri yapan Yalçın'ın becerisi yaptığı her resimle daha da arttı.

 

Yalçın, moralini yüksek tutmasını sağlayan resim tutkusu ile hem hastalığını yendi hem de resimleri ilgi görür hale geldi.

 

Yalçın, ilkokuldan beri resim çizmeye büyük merakı olduğunu söyledi.

 

"Daha sonra resime olan merakım giderek arttı ve karakalem çizimine yöneldim" diyen Yalçın, şöyle konuştu:

 

"Karakalem ile resim çizmek oran ve orantı olarak zor bir çalışma. Zamanla, gayret ettikçe, sevdikçe bunun da üstesinden geliniyor. Ben karakalem çizimi yaparken hiç bir zaman hiç bir yerden kurs ve destek almadım. İnternetten, sosyal medyadan, gazete ve dergilerden nasıl yapıldığını dikkatlice takip ettim. Daha çok portre çalışması yapmayı seviyorum. Mesela önemli sanatçıların portresine çalışıyorum. Karakalem çizimi için telefonla veya sosyal medya üzerinden sipariş alıyorum. Sevdiklerine sürpriz hediye yaptırmak isteyenler için karakalem resmi çizip satıyorum."

 

- "EN BÜYÜK HAYALİM LÖSEMİLİ ÇOCUKLAR YARARINA SERGİ AÇMAK"

 

Karakalem çizimlerinin yanı sıra sulu boya ve yağlı boya ile de resim çalışmalarına başladığını söyleyen Yalçın "Yaptığım resimleri lösemli çocuklar yararına bir sergi de sergileyip, elde ettiğim geliri de bağışlamak hayalindeyim. Bunun içinde büyük yerlerde sergi açmak için destek bekliyorum." ifadelerini kullandı.

 

Ünlü ressam Albert Dürer'i örnek aldığını anlatan Yalçın, resim çizerken farklı bir hayal yapısına büründüğünü, resmi hayallerle şekillendirdiğini kaydetti.

 

Yalçın, lenfomayı atlatmasında resim çizmemin büyük bir etkisi olduğunu belirterek, "Resim çizerken hastalığı unutuyor, güzel şeyler düşünüyorsunuz." dedi.

 

Yalçın, kurs açarak resme merak duyanlara eğitim vermeyi amaçladığını söyledi. (AA) 

HABER VİDEOSU

BÖLGENİN EN BÜYÜK REZİDANS PROJESİ: GOLD TOWERS...     







 
Son Eklenen Haberler