Takip Et

SON DAKİKA

Yoğun bakımda nikah

4 Şubat 2016, Perşembe 20:15

     


Manisa’nın Yunusemre ilçesinde ikamet eden 81 yaşındaki Ayşe Kocatepe ile 83 yaşındaki Halil İbrahim Akın, 63 yıl sonra resmi nikahla hayatlarını birleştirmenin mutluluğunu yaşıyor.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYINIZ)

Bir düğünde tanışan ve 1953 yılından bu yana imam nikahı ile karı koca olan Ayşe-Halil İbrahim çiftinin resmi nikahı, önceki gün özel bir hastanenin yoğun bakım ünitesinde hastane çalışanlarının şahitliğinde kıyıldı. Çiftçin nikah şahitliğini ise hastane hemşiresi Zehra Can ile oğulları Fahri Akın yaptı.

Kalp rahatsızlığından dolayı ameliyat olması gereken Halil İbrahim Akın, ameliyat olmadan önce imam nikahlı eşiyle resmi nikah kıymak istedi. 13 çocuğu ve 61 torunu olan çift, önce hastane yetkililerinden izin aldı ardından Yunusemre Belediyesi evlendirme memurluğunca resmi nikaha kavuşturuldu.

Gazetecilere açıklamalarda bulunan Akın, "Gönül rahatlığı ile ameliyat olacağım. Yıllar önce ilk eşimin vefatından sonra ikinci evliliğim için resmi nikah işlemlerinde sıkıntı çıktı. Ben de sonra ‘Bir daha buralara gelip resmi nikahla falan uğraşamam’ diyerek işi askıya almıştım. Nikahımızı burada kıymak nasipmiş" dedi.

Nikah töreni sırasında duygusal anlar yaşan yaşlı çift, gözyaşlarına hakim olamadı.

Bu arada anjiyo olan Akın'ın ameliyatının yarın yapılacağı öğrenildi. (FERDİ UZUN – AA) 







 
Son Eklenen Haberler