Takip Et

SON DAKİKA

Kaçarken ayağını kıran "savcı" adliyeye sevk edildi

3 Ekim 2016, Pazartesi 15:18

     


Erzincan'da 2009 yılında "İrtica ile Mücadele Eylem Planı"nı uygulamaya koydukları iddiasıyla 14 kişi hakkında açılan ve beraatle sonuçlanan davada gizli tanık olarak ifade verdiği öne sürülen İliç eski savcısı Bayram Bozkurt, İzmir'de kendisini gözaltına almak isteyen polislerden kaçmaya çalışırken ayağını kırdı. Yakalandıktan sonra bir süre hastanede tedavi gören eski savcı adliyeye sevk edildi.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

Hakkındaki soruşturma kapsamında gözaltına alınan Bozkurt, İzmir Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ndeki işlemlerinin tamamlanmasının ardından sağlık kontrolünden geçirildi. Bayram Bozkurt, daha sonra polisler tarafından tekerlekli sandalyeyle İzmir Adliyesi'ne getirildi.

Gazetecilerin açıklaması olup olmadığı yönündeki sorularına "Açıklama yapmaya gerek yok" yanıtını veren Bozkurt, ifadesi alınmak üzere İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu'na götürüldü. Erzincan'da 2009 yılında dönemin Başsavcısı İlhan Cihaner ile 3. Ordu eski komutanı Orgeneral Saldıray Berk'in de aralarında bulunduğu 14 sanığın, "Ergenekon terör örgütü üyeliği, resmi belgede sahtecilik ve tehdit" suçlamasıyla yargılandığı, geçen yıl beraatle sonuçlanan davada, Bayram Bozkurt'un "Efe" kod adıyla ifade veren gizli tanık olduğu iddia edilmişti.

YAKALAMA KARARI ÇIKARILDI

Konuya ilişkin Erzincan Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü soruşturma kapsamında 26 Şubat 2016'da gözaltına alınan Bozkurt, "Yalancı gizli tanıklık yapmak ve hürriyeti tehdit" suçlarından adliyeye sevk edilmiş, nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği'nce adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı.

Erzincan Cumhuriyet Savcılığı tarafından bu soruşturmaya ilişkin hazırlanan iddianamenin Erzincan Ağır Ceza Mahkemesi'nce kabul edilmesinin ardından Bayram Bozkurt hakkında yakalama kararı çıkarılmıştı. İzmir İstihbarat ve Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, hakkında İzmir'deki FETÖ/PDY soruşturması kapsamında gözaltı kararı verilen ve Erzincan'daki soruşturmayla ilgili de yakalama kararı bulunan Bayram Bozkurt'un Bornova ilçesinde bir evde saklandığını tespit ederek 5 Eylül'de operasyon düzenlemiş, Bozkurt polislerden kaçmaya çalışırken düşerek ayağını kırmıştı. Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kaldırılan ve ameliyat geçiren Bozkurt, tedavisinin ardından Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından gözaltına altına alınmıştı. (AA)

BİR RÜYAYI YAŞAMAK İÇİN İZLEYİN







 
Son Eklenen Haberler