Takip Et

SON DAKİKA

Aydın'ın asırlık okulunda yıkım başladı

17 Nisan 2024, Çarşamba 20:47

     


Aydın’ın Efeler ilçesi Umurlu Mahallesi’nde 98 yıldır hizmet veren Fatih İlkokulu’nun yıkım süreci başladı. Yıkılan okulun yerine yapılacak yeni binanın da 1 Eylül 2025 tarihinde teslim edileceği ifade edildi.

Umurlu Mahallesi’nde 1926 yılında ilk defa hizmete giren ve 1970 yılında da tadilat yapılan Fatih İlkokulu binası yıkılarak yeniden yapılacağı belirtildi. Yapım işi için ihale süreci tamamlanırken, 16 ayda teslim edileceği ifade edildi.

Umurlu Mahalle Muhtarı Mehmet Yengi ile Aza Çetin Benli, yıkım çalışmalarını başladığı alanda incelemelerde bulundu. 246 öğrencisi bulunan Fatih İlkokulu öğrencisinin eğitimlerine Şehit Rıfat Tunçbilek Ortaokulu’nda devam ettiğini söyleyen Aza Çetin Benli, öğrencilerin 2025-2026 Eğitim ve Öğretim sezonuna yeni okullarında başlayacağını dile getirdi.

Benli, “Tarihi Fatih İlkokulumuzun yıkım süreci başlamış olup, 1.Eylül 2025 tarihide anahtar teslim olarak hizmete girecektir. Okulumuz 18 derslik, 4 ana sınıfı, 1 müzik odası, 1 resim odası, spor salonu, konferans salonu ve idari odaları ile kullanıma sunulacaktır.

Binamız akıllı konut formatında yapılacak olup kendi ısıtma ve soğutmasının yarısını da, çatısına kurulacak güneş panelleri ile sağlayacaktır. Umurlu halkımıza hayırlı olmasını diler, emeği geçen herkese teşekkür ederiz” ifadelerini kullandı. (ERDAL AYDIN)







 
Son Eklenen Haberler