Takip Et

/>

SON DAKİKA

“Bu rezilliği sürekli yaşamak zorunda mıyız?“

17 Ocak 2024, Çarşamba 14:17
Son güncelleme: 17 Ocak 2024, Çarşamba 14:20

     


Aydın’ın Efeler İlçesi’nde sokakları ve işyerleri göle dönen esnaflar, Aydın Büyükşehir belediyesi yetkililerinin talep ve şikayetlerini yıllardır dikkate almadığını belirterek, “Biz bu rezilliği sürekli yaşamak zorunda mıyız?” diye sitem etti.

FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN

Aydın’da etkili olan sağanak yağıştan dolayı merkez ilçe Efeler’de zor anlar yaşandı. Toptan Gıda Çarşısı ile S.S. Aydın Sanayi Ticaret İstihas Sitesi’nde (ASTİS) sokak ve caddeler göle döndü.

“KENDİ İMKANLARIMIZDA BU SORUNU GİDERMEYE ÇALIŞIYORUZ”

ASTİS 761 Sokak’ta 1 metre su birikirken, çok sayıda dükkana su bastı. Yetkililerden hiçbir zaman destek alamadıklarını belirten esnaflar, altyapı sorunu giderilmediği sürece bu rezaleti daha çok yaşayacaklarını ifade etti. Site içerisinde işyeri sular altında kaldığını belirten bir esnaf, “Burada yaşadığımız sorun nedeniyle sadece ben değil, bu sokakta bulunan bütün arkadaşlar Büyükşehir Belediyesi ve ASKİ’ye aradık ama karşımızda bir yetkili bulamıyoruz. Herkes birbirinin üzerine atıyor. Fakat şu anki halimiz ortada, adeta biz bittik. Dokuz senelik esnafım bu sokakta, üçüncü kez iş yerimizi su basıyor ama ne gelen var ne giden. Bugüne kadar hiç kimse bize kaleye almadı. Şuan dükkanımız ve bütün her şeyimiz sular altında. Biz Çevre Temizlik Vergimizi, katı atık ediyoruz ve aynı zamanda biz esnafız. Kendi imkanlarımızda bu sorunu gidermeye çalışıyoruz, mağdur durumdayız” dedi.

“YAPACAK BİR ŞEYİMİZ YOK OLAN BİZE OLDU”

İsmail Mersin isimli vatandaş da, “Yağmur suyuyla birlikte logarlar taşıp tuvaletlerden dükkanımızın içine taşıyor. Buradaki logar kapakları tıkalı, hiçbirini bakmıyorlar. Arıyoruz ama hiçbir şekilde geri dönüş yapılmadı ve gelende olmadı. Yapacak bir şeyimiz yok olan bize oldu. Bizim bu zararımızı kim karşılayacak onu çok merak ediyorum. Aydın Büyükşehir Belediyesi’ni ASKİ’ye arıyoruz, geri dönen yok. Peki biz ne yapacağız? Geçen yılda aynı sorunu yaşadık. Halimizi görüyorsunuz üzerimizin bu durumda olması ya da hasta olmam hiç önemli değil ama biz burada iş yapıyoruz. Makinalarımız ve malzemelerimi sular içinde kaldı, ne yapacağımızı bilemiyoruz. Sular çekildikten sonra zararımızı net olarak görmüş olacağız” diye konuştu.

“BUNA NE ZAMAN ÇÖZÜM BULACAKLAR MERAK EDİYORUZ”

Sular altında kalan bir işyerinde çalıştığını belirten Murat Çelik, “Burada oto yıkama dükkanında çalışıyorum. Her yıl biz bu rezilliği çekiyoruz ve bu rezillik nedeniyle dükkanımız, makinalarımız gördüğünüz durumda. Altyapı olmadığı için sular çekmiyor. Buna ne zaman çözüm bulacaklar merak ediyoruz. Çok kez şikayetimizi ilettik ama ilgilenen olmuyor. Sadece gelip yağmur öncesi logarların ağızlarını açıyorlar ama onu ben de boş kaldığımda yapıyorum, çöplerini alıp temizliyorum ama buranın alt yapısı yok. Altyapısı sağlam olsun ki giderler rahatlasın” ifadelerine yer verdi. (ERDAL AYDIN)


HABER VİDEOLARI






 
Son Eklenen Haberler