Takip Et

SON DAKİKA

Bu kahvehanede çayın tadı bir başka

11 Aralık 2023, Pazartesi 15:23
Son güncelleme: 11 Aralık 2023, Pazartesi 15:29

     


Aydın Efeler Belediyesi’nin ‘Kadın İstihdamı’ projesi kapsamında, Serçeköy Mahallesi’nin tek kahvehanesinin işletmeciliğini kadınlar üstlendi.

FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN

Serçeköy Mahalle kahvesisin işletmeciliğini yapan Aysel Afşar ve Kadriye Karlı sayesinde bu kahvede ki çayın tadı daha lezzetli hale geldi. Mahallede oturan kadın, erkek herkesi memnun eden proje sayesinde mahalledeki kadınlar da artık kahveye gelip, çayını ve kahvesini içebiliyor.

“İŞLETMECİLERİN KADIN OLMASI BİZİM İÇİN AVANTAJ”

Mülkiyeti Efeler Belediyesi’ne ait kahvehanenin işletmeciliğini kadınların üstlenmesine en çok mahalledeki hemcinslerini mutlu etti. Mahalle sakinlerinden Zeynep Kayalı kahveyi kadınların çalıştırmasından duydukları memnuniyeti dile getirerek, “Çalışmaya gittikten sonra eve dönüşte köy kahvemize uğrayıp rahatça çayımı içebiliyorum, bizim için büyük bir avantaj. Kadınlar olarak yeri geldi biz burada günümüzü yaptık, kahvede toplandık. Kadınlar olarak hizmetten çok memnunuz. Kahveye çalıştıran erkek olsaydı biz buraya gelemezdik, işletmecilerin kadın olması bizim için avantaj” dedi.

“KADINLAR KAHVEYİ İŞLETMEDEN ÖNCE KAHVEYE HİÇ GELMEZDİK”

Mahallede bu değişime öncülük eden Efeler Belediye Başkanı Mehmet Fatih Atay’a teşekkür eden Nigar Kumdede, “Kahveye artık kadınlarımız da geliyor, öbür gibi olsa yoldan geçerken bu tarafa bile bakamıyorduk. Ben 60 yaşındayım, kadınlar kahveyi işletmeden önce kahveye hiç gelmezdik. Önünden geçerken içeride sadece erkekler var diye bu tarafa bile bakmıyorduk” diye konuştu.

“Keşke kadınlar daha özgür olsa her alanda” diyen Emine Gacar, “Kadınlarımızın kahveyi işletmesi bizim için çok büyük bir avantaj. İnşallah kadın olarak köy kahvemizde bir okey masası da kurarız. Efeler Belediye Başkanımız Mehmet Fatih Ata’ya kadınlarımıza bu hizmeti verdiğinden dolayı çok teşekkür ederiz. Bu gibi hizmetlerin daha da devam etmesini isteriz” ifadelerine yer verdi.

“KADINLARIN OLDUĞU YERDE HER ZAMAN GÜZEL İŞLER OLUR”

Kahvehanenin müdavimleri arasında yer alan Yüsrev Bayındır da, “Kadınlarımızın kahveyi işletmesinden çok memnunuz, temiz ve gayet güzel ilgileniyorlar müşterilerle. Kadınlarımızın bütün iş hayatına da girmelerini istiyoruz. Siyasete girsinler, belediye başkanı seçilsinler. Kadınların olduğu yerde her zaman güzel işler olur, kötülük olmaz. Erkekler de, kadınların olduğu yerde daha dikkatli davranırlar” açıklamasında bulundu.

“KADIN İSTİHDAMI PROJESİ KAPSAMINDA İŞLETMEYE BAŞLADIK”

Kahvehanenin işletmeciliğini yapan Aysel Afşar, “Efeler Belediye Başkanımız Mehmet Fatih Atay öncülüğünde ve Mahalle Muhtarımız Rıza Sarıkaya‘nın destekleriyle uzun süredir atıl durumda olan Serçeköy kahvemizi kadın istihdamı projesi kapsamında işletmeye başladık. Kahvemiz de iki kadın istihdam ediliyor. Köyümüzde küçükten büyüye, kadın erkek demeden kaliteli vakit geçirmek isteyen herkes kahvemiz de toplanıyor. Yeri geldiğinde iş görüşmeleri, toplantılar, kadınların günleri de oluyor. Bu durumdan biz de çok çok memnunuz. Fatih Başkanımıza da desteğinden dolayı çok teşekkür ederiz” sözlerine yer verdi. (ERDAL AYDIN)

 


HABER VİDEOLARI






 
Son Eklenen Haberler