Takip Et

SON DAKİKA

Serçeköy İlkokulu Kültür Merkezi’ne dönüştü

8 Aralık 2023, Cuma 12:26
Son güncelleme: 8 Aralık 2023, Cuma 14:28

     


Aydın’ın Efeler ilçesine bağlı Serçeköy Mahalle muhtarı Rıza Sarıkaya, göreve geldiği günden bu yana yaptığı hizmetlerin bir kısmı hakkında bilgiler verdi.

FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN

Atıl durumda olan mahalle okullarının önümüzdeki günlerde Kültür Merkezi olarak hizmet vereceğini ifade eden Sarıkaya, aynı zamanda mahalle içinde yapılan yolları anlattı.

KÜLTÜR MERKEZİ HİZMETE GİRİYOR

Okullarda taşımalı sisteme geçilmesi ile birlikte mahallerinde bulunana okulun atıl duruma düştüğünü ve yapılana tadilat sonrası önümüzdeki günlerde hizmete açılacağını ifade eden Muhtar Sarıkaya, “2019 yılında mahallemin teveccüh ile muhtar seçildim, o günden bu yana bütün kurumlarla uyumlu bir şekilde çalışıyoruz. En başta Efeler Belediye Başkanı Mehmet Fatih Atay‘ın yardımları ile virane şekilde olan okulumuzu tadilat yaptık. Altı yaşından onsekiz yaşına kadar çocuklarımızın barınabildiği bir Kültür Merkezi olarak hizmete açtık. Pandemi dolayısıyla kapanan merkezimiz inşallah önümüzdeki hafta hizmete girecek” ifadelerini kullandı.

“MAHALLE İÇİNDE PARKE TAŞI DÖŞENDİ”

Mahalle içerisinde iki kilometre kadar parke taşı döşemesi işlemi yapıldığını ifade eden Sarıkaya, “Mahallemizde yapılması gereken yollar vardı onları çözüme kavuşturduk. Mahallemizde, Bölükirim diye tabir edilen yolumuza 900 metre civarında parke taşı döşemesi yapıldı. Aynı şekilde Çamurluk diye geçen başka bir yolumuzun parke taşının ise bir kısmını Efeler Belediyesi söktü, yeniden taktı. Kalan kısmını ise YİKOP (Aydın Valiliği Yatırım İzleme ve Ķoordinasyon Bşk.) taş verdi. Altyapısını yine Efeler Belediyesi hazırladı, toplamda 2 km üzerinde yol yaptık mahallemiz içerisinde” dedi.

“ÇOCUKLARIMIZI KÖTÜ ALIŞKANLIKLARDAN UZAK TUTMAK İSTİYORUZ”

Mahallelerinde bulunan çocukları kötü alışkanlıklardan uzak tutmak, spora teşvik etmek amaçlı saha yapıldığını aktaran Sarıkaya, “Çocuklarımıza kötü alışkanlıklardan uzak tutmak için mahallemize bir basketbol ve aynı zamanda voleybol oyun sahası kazandırdık, hizmetlerimize devam edeceğiz” şeklinde konuştu. (ERDAL AYDIN)


HABER VİDEOLARI






 
Son Eklenen Haberler